Krovinorez od Hondy
|
|
|
|
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.5.2009 10:14
Riziko choulostivosti je a je velké, to je ten mezičlánek. Max. krouťák je u STIHLu položen mírně výš než u Hondy (1,7 Nm/ 6 500 ot), 10 500 ot/min. je rozpojovací hodnota el. omezovače, nikoli max. otáčky. Krouťák je tak stabilnější a nepodléhá tolik zatížení.
Jinak souhlasím, je-li v domě pouze sekačka 4 takt, doplnil bych Hondou a pod. na čistý benzín. Je-li škála strojů postavena na 2 taktech, 4 mix neohrozí možností záměny paliva. Směs míchaná v poměru 1 : 50 však neublíží ani B+S motoru, což jsem si také vyzkoušel, když jsem nutně potřeboval sekat a nechtělo se mi jezdit " pod vlivem" na čerpačku. To srovnání, mnou provedené, vyznělo pro 4 mix lépe oproti 9 let staré "jarmaře na trubce" od Hondy, nikoli současnému modelu. Zatím jsem neměl možnost srovnat FS 310 s UMK 435, což by mne velice zajímalo z pohledu profi práce v lese. V FS 100,130 a 310 je shodný motor, 310 má však profesionální výbavu (tunel s řidítky, úhlový převod...) a myslím, že výrobce by neriskoval podcenění výkonu u profi stroje.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.5.2009 11:42
Jani, už to, že jeden prodejce udává 1,6, druhý 1,1 a třetí 1,0, ve mne budí "důvěru" jako pily Ťao ping! Naprosto souhlasím! Jenže jeden udává výkon v kW a druhý v HP, to je ale problém prodejců! Většinou to jsou prodejci sekaček a ti jsou zvyklí na HP.
A mám dojem, že ani Honda ve výkonech sama nemá jasno, jednou má GX 25 0,72 kW, v jiném stroji 1,0 kW. Tak je to jeden motor, nebo více podobných motorů ?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
FilipS - (10) - 132.15 (?), 24.5.2009 10:55
Já bych se záměny nebál, přece není takový problém mít doma 2 malé kanystry a jeden velký pro sekačku a křoviňák. Osobně mám doma Dakr s motorem Briggs&Stratton Intec Pro 65, což je 4-takt a pak ten křoviňák Stihl. Nemůžu říct, že by mě to nějak omezovali. Jen si člověk musí kupovat benzín jen do jednoho velkého kanystrua pak to teprva rozdělit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 24.5.2009 11:33
Ano Filipe, to jste vy a možná 35 % ostatních uživatelů této techniky, jak ale vyplívá z příspěvků J.S., možná (nechci nikoho podceňovat), těch 65 % by to zvládalo s problémy. Není měsíc, kdy to někdo přehodí a dokonce lidé s dvojkanystrem pro pilu! Jistě, převážně ve spěchu, s více rádci za zády, či v podobné situaci, ale ta bývá o víkendu často a pak je zle. Jak je možné, že se najdou i experti, kteří vždy na začátku "řezací" sezony otočí nádrže a nalijí opačně? Již po několikátý rok! Možná, že jsem ta procenta přehnal, ale myslím, že od pravdy daleko nebudu. Pak je 4 mix dobrým a příjemným řešením. 
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 32.39 (?), 28.5.2009 12:30
chcem si kupit krovinorez HONDA GX 35 alebo KAWASAKI TH 43. Prosim o info, dik.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |