Křovinořez - jaký tvar rukojeti? (dosekávání, svah)

host - 52.11 (?)
27.6.2011 22:28

Pro sekání ve svahu používá Husqvarna 327Rx/ 535Rx / 535Rxt / 545... vysoký sloupek rukojeti. Široké asi bike U rukojeti. Stihl má nízký sloupek, ale tvarovanou trubku za stejným účelem a to nekopat koleny do trubky rukojeti. Vyžínač s rovnou trubkou taky lze použít, ale nebudete s ním mít takový záběr sekání a bude se vždycky hůře nosit než křovák se širokými rukojeťmi.

Z.F.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 104.33 (?), 19.6.2011 10:42, zobrazeno: 8047x

Dobrý den,

prosím o radu, jaký křovinořez - vyžínač vybrat. Potřebuji dosekávat okraje zahradního trávníku kam se nedostane sekačka + asi 40m2 přírodní roviny u lesa kde rostou v současnosti kopřivy a vyšší tráva, kde ale nejde jet sekačkou, protože pozemek není zcela rovný a jsou tam kameny + prudký kamenitý svah na kterém roste maliní a kopřivy. Svah má úhel cca 45°, délka cca 30m na 6m šikmé výšky. Jde se na něm jakž takž v určitých místech ve stoje udržet a potřebuji ho aspoň občasně sekat. Z určitých míst budu sekat trochu směrem dolů a hlavně směrem nahoru s přizvedáváním křovinořezu hodně nahoru do svahu. Rukojeť křovinořezu tvaru BIKE (U) mi přijde méně vhodná, protože nevím jak půjde křovinořez přizvedávat k sekání v úrovni obličeje proti svahu. S rukojetí typu držadlo by snad mohlo být sekání možné.

Máte s tím někdo zkušenosti a jak takový terén nejlépe sekat? Moc děkuji

host - 48.2 (?), 19.6.2011 10:53

MOc to z vašeho dotazu nejde pochopit. Ale každopádně jestli máte rád svý zdraví, tak nikdy nepřizvedávejte křovinořez do úrovně obličeje. Maximálně cca do výšky pasu. Je to porušení všech zásad bezpečnosti a akorát by vám do obličeje lítal všechen bordel. Už jsem takhle jeden úraz viděl, a to i přes brýle a ochranu obličeje. Dopadlo to měsíčním pobytem v nemocnici a poškozeným okem.

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 96.80 (?), 19.6.2011 11:47
Tento problém jsem řešil před dvanácti lety na 200 metrů. Úhlový převod není vhodný a řidítka také ne. Nakonec jsem koupil Partner B 246, který je nejen ideální, ale i s motorem McCulloch bez závad. Bohužel se už nevyrábí, ale prohlédnout si ho na webu ještě můžete. Dokonce s ním udržuju 1,5m vysoký živý plot. Ochrana obličeje a očí je v těchto sečených výškách velmi důležitá! R.

host - 108.157 (?), 24.6.2011 22:42

Dobrý den,

moc děkuji za Váš čas který jste věnovali přečtení a odpovědi na můj dotaz. Kupuji křovinořez Oleo-mac 725D s držadlem, tak doufám že to s ním posekám.  Děkuji i za varování ohledně ochrany hlavy, vezmu si ho k srdci.

host - 52.11 (?), 27.6.2011 22:28

Pro sekání ve svahu používá Husqvarna 327Rx/ 535Rx / 535Rxt / 545... vysoký sloupek rukojeti. Široké asi bike U rukojeti. Stihl má nízký sloupek, ale tvarovanou trubku za stejným účelem a to nekopat koleny do trubky rukojeti. Vyžínač s rovnou trubkou taky lze použít, ale nebudete s ním mít takový záběr sekání a bude se vždycky hůře nosit než křovák se širokými rukojeťmi.

Z.F.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025