Křovinořez do 5tis

host - 124.31 (?)
9.7.2013 17:41

No, to souhlas, ale ukaž mi FS 450 do 5 tisíc (viz. nadpis)?? Taky jsem se rozhlížel, ale v sezoně nic a i po sezoně to není jistý

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

chovi81 - (6) - 116.1 (?), 3.7.2013 0:20

takže myslíš radši ten dolmar než oelomac

host - 176.91 (?), 3.7.2013 7:45

Na vaší práci je jedno jestli si koupíte OM nebo něco jiného.Ona je moda kupovat všude jinde než u bédi a celý národ tam chodí.A ještě když tam začnou prodávat německou značku.Rady, v době internetu, že je důležitý servis vedle baráku?Zavoláte a díl je do dvou dnů od někud z Belgie a váš počítač zase na opravu někde v Polsku.Půl národa dře křovinák na plný plyn, polovičce se to namotává, druhá polovička seká na přiměřený plyn a tak, že se jí tráva nenamotává.No neříkejte, že budu sekat tak, abych měl namotanou trávu a zadřel teplem ložisko.No nic. 

host - 59.39 (?), 3.7.2013 9:00

Na značce opravdu moc nezáleží, spíš je v tomto případě zadání za cca 5000 korun vytěžit co nejkvalitnější nenáročný strojek s nízkou váhou. Ve výběru je toho dost, ale třeba OM čtyřtakt je cenou výš a ve dvoutaktu zase je k mání Stihl 55, takže celkem možnosti jsou. Nikdo neřekl, že OM nestačí, ale jde ten nákup podle mě udělat i líp.  Pokud jde o to ložisko, u uvedeného stroje není gufero, ale jen zapouzdřené ložisko a namotání trávy je jisté, ne jde o to, že by se udělal balík, ale vždy tam nějaká je a dře po krytu ložiska, po vyndání unašeče je tam černý mastný chumel vždy. Myslím že kupovat stroj s touto nectností je zbytečné, pokud se dá koupit jiný, vyřešený systém. I když při plánovaném provozu by to asi přežilo, to jistě.

host - 116.1 (?), 3.7.2013 12:40
tak nakonec jsem koupil stihl fs 55 tak snad jsem neudelal spatne:-)

host - 124.31 (?), 3.7.2013 14:14

yes to rozhodně neudělal, tam asi není o čem. Ať slouží

host - 230.66 (?), 9.7.2013 13:53

Šel bych do staršího Stihlu. V prodejnách někde komisi mají. Nové křoviňáky do 5.000,- jsou vyhozené peníze. Říkal jsem to všem sousedům, všichni na to přišli po 3-4 letech sami, až ty šroty koupili a těch pár let užívali, než je vyhodili. Pak pochopili o čem to je a už nešetřili na nesprávném místě. 

Před 10 lety jsem koupil Stihl FS400. Ročně jsem sekal nejrůznější bordel, louky na seno, ostružiny, nálety. V průměru 30.000 m2 ročně. Za 8 let jsem pouze naléval benzín a mazal hlavu, 1x nový vzduchový filtr. Jinak žádné seřízení, žádná oprava. Na zimu jsem vylil benzín z nádrže a "vyjel" karburátor do sucha. Na jaře jsem nalil benzín a nejpozději na třetí škubnutí nastartoval. Poslední sečení jsem prováděl i v listopadu štěpkovacím nožem.

Po 8 letech jsem mašinu prodal a koupil FS 450 a nyní jede 3 rok ve stejném režimu, jen té plochy trošku přibylo na cca 45.000 m2.

Oba typy vydrží 60-90 minut práce, podle použitého nože, trávy, struny.

host - 124.31 (?), 9.7.2013 17:41

No, to souhlas, ale ukaž mi FS 450 do 5 tisíc (viz. nadpis)?? Taky jsem se rozhlížel, ale v sezoně nic a i po sezoně to není jistý

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz