pro jistotu: udělal jste dobře (1: 50), paní matince jste řekl blbost (1: 5). To, co jste řekl znamená 10 x víc oleje (je otázkou, zda by takto namíchaný benzín vůbec chytil ve válci - zpočátku asi ano a v zápětí za mohutného kouření z výfuku by se svíčka zahnojila a přestala svítit...) Dindik
??? Trohu nechápu dotaz. Možná jste chtěl napsat, že je to vlastně 0.1:5? Pak ano, jde vydělit obě strany 10. Taky je to 0.02:1 to znamená 20 ml oleje na litr benzínu. Nebo to můžete vynásobit na 2:100 a vidíte, že jde přibližně o 2% směs. Nechci se Vás dotknout, ale to je učivo základní školy a docela mně překvapuje, že se tady řeší takové počty.
no ja sem to namichal dobre 1:50 ale matce sem rekl pomer 1:5 nechapu co sem to rekl za blbost.tak se chci ujistit jestli sem ze sebe udelal idiota.to je cele.no ja mam 5l kanistr. ale michal sem to 1:50.
Clapi já vim jak to míchat, akorát tady teoretizuju ohledně toho poměru co sem řekl. Podle mě je blbost říct 1:5, když se to míchá 1:50. Jde mi o ten rozdíl.
pro jistotu: udělal jste dobře (1: 50), paní matince jste řekl blbost (1: 5). To, co jste řekl znamená 10 x víc oleje (je otázkou, zda by takto namíchaný benzín vůbec chytil ve válci - zpočátku asi ano a v zápětí za mohutného kouření z výfuku by se svíčka zahnojila a přestala svítit...) Dindik
Inak tak bol miešaný kedysi aj originál benzín tkzv MIX, ktorý sa používal pre všetky dvojtaktné motory a bol k dostaniu na pumpách. Pri zábehu motora sa domiešaval - prídával olej na pomer 1 :25..