Je lepší Líza nebo Dakr?

Piston - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 210.252 (?)
15.1.2010 18:12

Se zájmem jsem si přečetl diskuse o bubnových sekačkách, ale měl bych doplňující dotaz. Společnosti ABG si u Vari (nebudu spekulovat o jejich vzájemných majetkových vztazích) nechala vyrobit bubnovku ABG Golf, což je až na jiný motor stejná sekačka jako Vari Líza. Motor je čínská kopie Hondy, údajně velmi kvalitní. A je zde ovšem jeden základní rozdíl - reálná cena je o dobré 4000 nižší ve prospěch ABG.  A teď babo raď.  Ušetřit, nebo přidat peníze a jít do drobet předražené jistoty?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 245.30 (?), 15.6.2009 9:09

S Panterem jsem nikdy nesekl nižší trávu než cca 10 cm, to nemá žádný význam u sekačky na vysokou trávu. Strniště je vždy perfektní nizoučké jak od zahradních sekaček.

Piston - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (57) - 210.252 (?), 15.1.2010 18:12

Se zájmem jsem si přečetl diskuse o bubnových sekačkách, ale měl bych doplňující dotaz. Společnosti ABG si u Vari (nebudu spekulovat o jejich vzájemných majetkových vztazích) nechala vyrobit bubnovku ABG Golf, což je až na jiný motor stejná sekačka jako Vari Líza. Motor je čínská kopie Hondy, údajně velmi kvalitní. A je zde ovšem jeden základní rozdíl - reálná cena je o dobré 4000 nižší ve prospěch ABG.  A teď babo raď.  Ušetřit, nebo přidat peníze a jít do drobet předražené jistoty?

host - 9.6 (?), 11.7.2014 12:04

Vzájemné majetkové vztahy mezi firmami se již před delší dobou roztrhly, ale ABG Golf je stále v prodeji. Pro mě je to taková střední verze Lízy - motor není kopií Hondy, jedná se o origo motor Loncin s rozvodem OHV. Sekal jsem s tím dvakrát a je to lepší než Líza s BS675EX. Motor má hlavně větší sílu.

Pokud bych chtěl novou sekačku za dobrou cenu, teď se prodává nová Agatha s motorem ZongShen XP200 a je ještě o 1000 Kč levnější. Dakra bych dnes nebral ani omylem. Kvalitou nesahá Vari ani po paty...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz