Jakou zvolit sekačku?

host - 238.170 (?)
7.8.2010 14:32

Na jaře jsem si koupil sekačku AL-KO 520 BRV s motorem B&S 675. Zatím mohu říci, že je to bezproblémový stroj. Myslel jsem, že motor bude hlučnější. Pojezd je super, pro svažitý terén je to nutnost. Manipulaci a strat zvládne jak moje manželka, tak i tchýně, a to máme na zahradě samý stromek a keř. Kupoval jsem ji přes internet z e-shopu a nevyužil jsem záruku 6 let, nebo kolik to AL-KO nabízí. Považuji to za podobný "trik" jako u MF.

Jinak sekačku AL-KO mohu jen doporučit.  

Petr Filipi

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
moto.gaba - (7) - 128.30 (?), 6.8.2010 23:15, zobrazeno: 8612x

Zdravím všechny zahradníky. Chceme si pořídit první sekačku na plochu cca 1000m2, ale nevíme si moc rady. Nemáme zkušenosti a tak chceme dát na rady zkušených. Prosím vás tímto proto o nějaké rady a typy při koupi motorové benzínové sekačky s pojezdem. Pozemek je mírně z kopce, ale žádný těžký terén. Pár známých nám radilo hlavně pojezd na přední kola, že se s takovou sekačkou lépe manipuluje, ale po pár návštěvách specializovaných obchodů jsme objevili jen jeden model s pojezdem na přední kola. Je to až takovou nutností? Naším prozatímním favoritem v cenové kategorii cca do 15tis.Kč je sekačka McCulloc s motorem B&S o obsahu 190 ccm, objem koše 71l, šíře záběru 53cm, cena cca 12tis. Kč. Tak nevím, zda nejsou i lepší nebo zda je nutné se držet pohonu na přední kola? S pohonem na zadní kola je mnohem více modelů a širší možnosti. Máte např. někdo zkušenosti se sekačkami ALKO? Děkuji moc za příspěvky, Gabča

Chalupář - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (303) - 120.166 (?), 7.8.2010 0:01

Nepochybuju, že na sekačky Al-Ko se tu brzy sejde referencí X, mám dojem, že jsou v ČR poslední dobou asi nejrozšířenější. Mám asi druhou nebo třetí sezónu model BR 6000 Premium s motorem Briggs and Stratton (už se asi nevyrábí). Plně se osvědčila i v svažitém terénu cca 2000 m2. Jen do toho liju benzín, měním olej a brousím nůž. Jinou pozornost to nevyžaduje.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 7.8.2010 1:21

mohu se jen připojit, absolutní držák, odolné plastové šasi, velký koš, slouží nyní již sedmý, nebo osmý rok. Péči dostává stejnou, jako ta Vaše, olej a benzín:-))

host - 238.170 (?), 7.8.2010 14:32

Na jaře jsem si koupil sekačku AL-KO 520 BRV s motorem B&S 675. Zatím mohu říci, že je to bezproblémový stroj. Myslel jsem, že motor bude hlučnější. Pojezd je super, pro svažitý terén je to nutnost. Manipulaci a strat zvládne jak moje manželka, tak i tchýně, a to máme na zahradě samý stromek a keř. Kupoval jsem ji přes internet z e-shopu a nevyužil jsem záruku 6 let, nebo kolik to AL-KO nabízí. Považuji to za podobný "trik" jako u MF.

Jinak sekačku AL-KO mohu jen doporučit.  

Petr Filipi

host - 183.201 (?), 8.8.2010 0:47

Musím varovat před pohonem předních kol. Pokud bude u tohoto typu pojezdu plný koš a nebo budete chtít zatočit přimáčknutím madla dolů, bude sekačka prakticky bez pojezdu. Budete ji muset tlačit nebo zvedat skoro celou váhu stroje s plným košem - přední kola teprve poté zaberou.

Pro plochu kterou chcete sekat je lepší mít záběr alespoň 50cm. Motory HONDA, B/S nebo KAWASAKI nejlépe rozvod OHV a větší obsah - nad 150ccm.

Pokud mohu doporučit koukněte na: WEIBANG WB 506 SB, MTD 53 SPB nebo něco levnějšího HOMELITE HLM 140 SP, ABG 490. Ale je to jako se vším pokud budete mít štěstí, bude běhat bez problémů i levný stroj a naopak při smůle budou i se značkovou sekačkou problémy.

Takže hodně štěstí při výběru.

Václav B.

moto.gaba - (7) - 128.30 (?), 8.8.2010 11:44

Děkuji všem za rady a postřehy, snad nakonec vybereme tu správnou! :) Gabča

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025