Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 38.10 (?), 27.5.2008 9:28, zobrazeno: 46742x
Dobry den,
po vcerejsi "akci" 5h s kosou jsem se rozhod ze by to chtelo poridit nejakou mechanizaci.
Mam zahradu s ovocnymi stromy, polickem atd. Secena plocha je cca 1500m2, ktera je na rovine a po letech uplne vyrovnana, jedine co zlobi jsou mravenci a misty lehla trava.
Rad bych:
- co nejnizsi strniste, nesezvejkanou travu - kvuli suseni
- abych si vystacil sam - zadne odhrabovani z listy
- bylo by dobre aby sekacka neradkovala ale rovnou rozhazovala - usetri praci
- nemusi to byt jednoucelovy stroj
- lehka, bezporuchova, vykonna a aby neco vydrzela
dekuji KV
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 27.5.2008 9:42
Já používám bubnovku od Vari. Celkem suším asi 4000m2 a pro kličkování mezi stromky je to ideální stroj.
Dnes večer budu část sena dávat pod střechu, pokud nepřijde déšť
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 38.10 (?), 27.5.2008 10:52
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 27.5.2008 12:52
Samson, jednobubnová, ale typové číslo si nepamatuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.75 (?), 28.5.2008 16:39
Jedná se o model SAMSON 56, který se používá s převodovkou DSK 316. Podívejte se i na Dakr, to jsou taky hodně slušné stroje
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.190 (?), 28.5.2008 21:43
Já používám též sekačku od vari samson 56 s převodovkou 316 s dvoutaktním motorem.Sekám přibližně 2000m2, část je ve svahu.Jsem stím velice spokojen.Nyní mají u Vari nové 2bubnovky ale zatím tam není cena.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
andy.wise - Zlatý Zahrádkář (585) - 220.253 (?), 29.5.2008 9:03
pro: 168.167: Posekané trávě nevadí, že po ní šlapete ;-). Mám dvoububnovku vari. Výhodou je, že díky řádkování uprostřed není odhazovaná posečená tráva do té ještě neposečené, čemuž se, minimálně při prvním projetí, u jednobubnovky ubránit nelze. Také se s ní lépe zachází na nerovném terénu, sekačka je při stejné šířce střihu kratší, bubny jsou menší a mají dva body (tzn. každý svůj), po kterých se vezou, takže se s ní tak snadno neřízne do země, kořenu, či jiné nerovnosti. Nevýhodou je řádkování uprostřed :-), protože tráva není rozhozená a musí se ihned po posečení rozhodit hráběma. Jednobubnovka trávu rozhází již při sečení. Další nevýhoda je nevhodnost dvoububnové sekačky pro sečení velmi vysoké trávy (od 90 cm a výše), kdy se sekačka hltí trávou. Řádek vysoké trávy již hodně brzdí bubny, mezi kterými prochází a tráva z řádku se začíná na bubny namotávat. Nelze tomu pomoci ani zmenšením záběru, protože pak si sekačka začne nabírat trávu z již posečeného vedlejšího řádku a tráva se namotává také.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.167 (?), 30.5.2008 13:34
Pro andy.wise: Ale mě to vadí. Když si spočítám kolik kilometrů se našlapu při sekání tak mi není jedno zda šlapu po rovném strništi nebo po hromadě trávy 
Házení posekané trávy do neposečené... s jednobubnovkou se musí jezdit stejně jako s jednostranným pluhem, potom není problém ani při prvních řádcích. Pro lepší řádkování lze použít proti odhazování trávy plachtu, ale já to nepoužívám.
Že má dvoububnovka problémy s přerostlou trávou jsem tušil, jsem rád že mám jednobubnovou. Když se urodí dost vojtěšky, předpokládám že bych si s dvoububnovka ani neškrtnul. To mívám problémy i s jednobubnovkou, posečená tráva nestačí padat a sekačka se začne chovat jako radlice u bagru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 207.234 (?), 29.5.2008 7:10
Plánuji též koupi sekačky, u mě to zatím vyhrála VARI DS-521 LÍZA, je to pouze jednoúčelové zařízení, ale líbí se mi na ní motor honda, šípová kola a 4 nože. Je cenově srovnatená se sekačkou DAKR BLP 60 Tekton Honda, která má pouze 2 nože (nevím jestli je to na závadu) a je téměř o 24kg lehčí - takže manipulace i přeprava bude snažší.
Dle mého názoru, má VARI lépe provedený buben, s DAkrem se zase bude lépe manévrovat, kvalitu sečení porovnat nemohu. Ideální by pro mě byla varina za tuhle cenu, ke které by šel ještě připojit mulčovací adapter...:-)
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|