Jakou sekacku na hodne vysokou travu na suseni

host - 4.243 (?) 
29.5.2008 8:36

Váš výběr mně ujistil, že je někdo, kdo uvažuje stejně jako já. Líza či Adála jsou jednoúčeláky stejně jako Dakr BLP 60, ale dva nože jsou asi málo i když má Dakr větší záběr. Pozná se to mj. na kvalitě strniště. Vari od letoška dává čtyři nože a celoplošný spodní disk v ložiskách a vlastně všechny dubny jsou kvalitou stejné bez ohledu na jakém stroji Vari jsou. Proti tomu Dakr dělá větší rozdíly ve "výbavě" bubnu podle toho o jakou cenovou kategorii jde.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 71.8 (?), 29.5.2008 15:12

Taky bych se při koupi těchto bubnovek zaměřil na kvalitní pohon kol převodovkou pokud to vůbec některé mají.U Vari myslím je. 

host - 64.118 (?), 30.5.2008 9:00

Já bych řekl, že moc vysoká a hustá tráva se těmito strojky neposeče.

host - 109.57 (?), 30.5.2008 13:41

Jasná volba DAKR pokud to máte pouze na sekání trávy BL60 nejlépe Tektona a pokud chcete víceúčelový stroj např sněhovou frézu atd. tak Pantera.

U VARI je broblém s dodávkou náhradních dílů, zeptejte se v BG.

ZF Orlová

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 164.183 (?), 30.5.2008 15:00

Pokud jde o pohon, tak vari má šnekovou převodovku plus náboje s volnoběžkami. Není to sice diferenciál, ale když jsem viděl pohony u dakru - přítlačná kolečka k obvodu kol, nebo nekrytá plastová ozubená kola, tak proti tomu je šnek vesmírná technologie.

host - 93.198 (?), 2.6.2008 8:06

Souhlasim s temi plastovimy koly u DAKR. To je k nicemu. Jsem z Hranic a dost casto chodim do prodejny DAKR. Hodnekrat jsem uz videl ruzne nestastniky kupovat plastove kola a pastorky...

I kdyz samozrejme jde hlavne o zpusob vyuziti a zachazeni majitele.

Osobne se spise priklanim k prevodovce DAKR Panther. Uvazuji o kombinaci motor B&S Intec, řidítka přímo na motor, a sekací podvozek Panther. Vyhodou je, ze se motor muze prehodit pozdeji jinam (uvazujeme o orbe - ovsem s jinou prevodovkou) a budu na zimu potrebovat frezu.

Otazka: ma nekdo vyzkouseny podvozek Panther se sulkou? Ma to vubec silu cloveka utahnout? Osobne jsem k tomu dost skepticky... pokud nekdo ma zkusenosti, prosim, podelte se... Diky

Jirka

host - 168.167 (?), 2.6.2008 8:24

S Pantherem zkušenosti nemám, ale zkoušel jsem domádo sulku s převodovkou Vari+Samson. Výsledek je jednoznačný - pro převoz sekačky na místo sekání je to pomalé, sekání je se sulkou neohrabané a mezi stromky se s tím většinou skoro nedá kličkovat.

host - 168.167 (?), 3.6.2008 14:44

pro sekání se sulkou musí být připravený terén... co nejméně stromů a na koncích řádků musí být dost místa na otočení sekačky. Žádné sekání od plotu ke plotu jako mám já...

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 220.253 (?), 2.6.2008 8:57
Plastová kola nejsou žádný problém. Chce to trochu snahy po sečení očistit ozubení. Potom se postupně stane to, že zabírají pouze vrcholy zubů z důvody nečistot a omelou se. Máme sekačku asi 10 let a zejména prvních 5 let jela hodně, v zimě jsem s ní odmetal sníh a můžu nafotit originální - tedy nevyměněná plastová ozubená kola. Ještě je třeba sledovat olej - jednou ročně - v převodovce, jinak nabroušené nože, napnutý klíňák, nafoukaná kola, a třeba za poledne a velké plochy, trávo třes se, stejně nemáš šanci!

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 220.253 (?), 2.6.2008 9:49
2 J.S. Kde jste u vari (předpokládám, že máte pouze vari) přišel k nekrytým plastovým ozubeným kolům? Já je viděl pouze na dakru. Pokud mluvíme o tom samém systému, tak se přiznám, že nekrytá plastová ozubená kola vedle poháněných, cca 150 mm průměr a 5 mm tloušťka, mi připadají jako z hobby skládanky. Co s tím během sečení může udělat pár nabraných větviček, kámen, nebo prašné podloží?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz