Jakou sekačku na 600 m2, nerovný, mirný svah
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 30.6.2009 7:53, zobrazeno: 26783x
Bydlím na jihu Moravy nedaleko Znojma a bohužel jediný slušný obchod je tu buď Mountfield a nebo prodejce Husqvarny. Sekačka po 14 letech zřejmě dosloužila a tak se ptám, co koupit dalšího. Bohužel, přijde mi, že servisů (pro uplatnění případné reklamace) je velmi málo hlavně na jihu Moravy. Do Brna jet se sekačkou se rozhodně nevyplatí.
Vybírám sekačku na nerovný terén (myšleno nějaké ty drny popřípadě nerovná místa, rozhodně ne pěstovaný trávník) v mírném sklonu. A cena? Max do 12000, ale kdyby byl nějaký slušný stroj do deseti, bral bych spíš tu. Nejsme náruživý sekáči, trávník necháváme i trošku přerůst, pak je docela hustý. Po těchto deštích navíc hrůza děs.
O Mountfieldu uvažuju jen kvůli akci s notebooky, kdy po jejich prodeji se lze dostat na zajímavou cenu, ale jejich ceny za sekačky malého výkonu jsou hrůzostrašné. Husqvarnu podle mého nevyžuji a rovněž si myslím, že cena je trochu někde jinde. Sekalo by se spíše do koše, méně často bez koše. Řeším vzhledem k cílové ceně, zda s pojezdem či bez. Ale bez pojezdu mají zase většinou menší koš. Požadoval bych alespoň 60 a víc. Nemám navíc důvěru v ty nylonové nebo z čeho to je koše. Ale možná mne vyvedete z omylu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 30.6.2009 9:01
Ještě abych tedy přispěl nějakým modelem, tak mne zaujala tato:
Benzínová rotační sekačka Partner P53-625D 3v1 a nebo Partner P53-875DWA 3v1
Ale jak píšu, trochu mi vadí ten neplastový koš. Podle mne hrozně nepraktické na čištění. Servis by mohla dělat husqvarna, ne?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.160 (?), 30.6.2009 10:49
Partner je na nic, protože nedokáže sbírat větší trávu. A ten pohon předních kol, je neúčinný při plném koši, protože sekačka se vpřední části odlehčí. Z Mountfieldu bych vzal tu MTF 4820 PD BW.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 30.6.2009 11:58
porovnejte se Stiga Turbo 53S BW (silnější motor, zinkované šasi, levnější, pravda je bez NTB :-D) HH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.94 (?), 30.6.2009 12:03
Mno, tady bych oponoval, protože ten notebook (přesněji netbook) se dá vcelku bez problému prodat... zatím. Odečtěte si z té ceny u MF 4000 a je to v poněkud jiném světle. To je jediný důvod, proč bych o sekačce z MF uvažoval. Ten netbook je plečka, ale kdo jej chce, tak jej koupí a cena potom bude o čtyřku dolů.
Arny (autor vlákna)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.83 (?), 30.6.2009 13:26
Pokud z tohoto vlákna zatím správně chápu že Vám jde hlavně o ten notebook a tedy cílovou cenu, běžte pro něj a na nic se neohlížejte .
Pokud by Vás přeci jen napadlo si některá zdejší vlákna o výběru sekaček a následném servisu pročíst, udělejte to a pak se zase stavte pro radu.Třeba už bude o čem pokecat. (stručně řečeno: o M a jeho nabídce a následném servisu si přečtěte sám, americká produkce kam patří i HQ, Partner... špatně sbírá přerostlou trávu, mrkněte na tu Stigu, co Vám radí HH).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.102 (?), 30.6.2009 13:49
Taky se přikláním pro Stigu 53 turbo. Má ji bratr a nedá na ni dopustit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 58.160 (?), 30.6.2009 14:20
No Stiga Turbo 53S (myslím modifikace SPL 534 TR) existuje ve dvou verzích. Dražší je dodávána s motorem Honda GCV 160E a krom zinkovaného šasi je prakticky totožná s modelem CastelGarden XS 55 MHS od Mountfieldu. Stiga je ale hodně levnější, dá se koupit za 14.000.
Druhá verze je Stiga Turbo 53S BW, dodávaná s Briggsem 675 series. Ono rozhodnout se mezi těmito dvěma modely je vcelku problém. BW vyjde levněji a má velká kola, ale obě sekačky nabízejí velkou kvalitu za suprovou cenu. U motorů se jedná o oba velké držáky, v prospěch obou hovoří prověřená a jednoduchá konstrukce (Briggs je sice technicky zastaralý, ale velký držák a Honda je tichá, má vysoký točivý moment a nižší spotřebu).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 156.208 (?), 30.6.2009 17:12
Já mám AL-KO 520 a Jsem velmi spokojen. Motor B.S. šířka záběru 51,koš na 60l, mučování, boční výhoz, pojezd zadní, velká kola. Cena v akci 11.990,-
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|