Jakou rotační sekačku?

host - 67.162 (?)
29.4.2007 22:56
co říkáte na řadu alko power line - konkrétně model 5300 HR ( motor Honda 4.5 ps) - docela se mi zamlouvá - nemáte někdo zkušenost ? Vybírám  ještě mezi mcculloch m7053d s motorem BS ( 7ps), ale mám pocit , že nemá moc kvalitní uložení kol.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 24.143 (?), 28.4.2007 10:07

Tak jak se seklo?

Mám také velké dilema ! Poraďte mi, prosím, mám 1500 m2 rovinatý pozemek, tráva ale neudržovaná 15 let...občas nějaký nálet. Zvažuji  AL-KO Comfort 520 BRH Silver oproti HONDA IZY HRG 465 SDE. Víceméně jsem jel pro ALKO, ale prodavač mne přesvědčuje, že i při nižší šířce a výkonu mne bude Honda sloužit lépe (i vč. odolnosti, provedení, vyššímu krouťáku a pod). Natolik mne zvyklal, že silně váhám. Straší mne ta šířka záběru a doporučených cca 800m2 oproti cca 1800m2 u AL-KO. Cena je stejná (Honda je právě v akci). Co myslíte? Navíc, Honda má kovová pouzdra v kolech, AL-KO kul. ložiska -  prý ani kulágry však nemusí být výhra - zalepí se a zatuhávají prý mnohdy dříve než kovová pouzdra.

Prosím o radu a zkušenosti prosím, moc díky.

host - 248.54 (?), 4.5.2007 5:04

nejdražší model AlKo - plastové masivní šasi, záběr 50, nebo 52 cm, pokud se nemýlím ,  BS motor. (tehdy stála cca 16000, nedávno jsem jí viděl v akci za cca 12000)

sekám 2 krát týdně pozemek 1000m2, na podzim zbírám sekačkou listí , drtím s ní přerůstající psí víno

Je to dělník k neutahání - jenom dolévám  olej a letos jsem  se poprvé odhodlal k tomu, že snad vyměním svíčku a vyčistím vzduchový filtr. Co se týče výkonu - jenom pro pobavení, na jaře jsem měl pocit, že hůř seká a nezcela dobře zbírá...- po prohlídce jsem zjistil, že po naostření  nožů jsem je nasadil obráceně :-)). Přesto jsem úspěšně tupou stranou posekal celou  zahradu vzrostlé trávy :-))

Asi neuděláte chybu pokud koupíte slušnou sekačku s masivním šasi a výkonným motorem, ať to bude ALKO, nebo něco dražšího -Jonsered, Viking, stihl, Honda, nebo nádherné SoLo..Čím silnější, tím lepší. OCeníte to, když občas necháte přerůst trávu, nebo až budete na podzim likvidovat popadané vlhké listí..

Ale rozhodně nešetřete na výkonu. Pokud má prodejce pro nějakou značku "srdeční slabost",a úkor parametrů pak již není profesionál. Alko - pokud budete volit nejvyšší, nebo vyšší výkonné modely Vás rozhodně nezklame.

host - 67.162 (?), 27.4.2007 23:14
a co husqvarna R 145 ?? teď ji mají v akci za necelých 11000. Nemáte někdo zkušennost?

host - 212.195 (?), 28.4.2007 17:22
Podle jednoho známého který dělá servis se má jednat o jednu z nejméně poruchových strojů zmíněné firmy.Nicméně vám doporučuji si tenhle stroj prohlédnout a nechat předvést v praxi.Je mi jasné,že vám nikdo nepředvede jak to seká trávu-tyhle akce se sice provádějí ale není to běžné,ale alespoň nastartovat ať slyšíte zvuk motoru a pocítíte vibrace.Tahle sekačka má ovšem plnění koše provedeno takovým komínem,který přímo vyzývá na to aby se ucpával.Dále si nechte předvést jak se vlastně ten koš vysypává-je to celkem dost složité vzhledem k jiným typům.Až si tohle všechno odzkoušíte,tak uvidíte.Já osobně jsem od tohoto modelu dal ruce pryč.Jo a co se týká systému trioclip,tak se samozřejmě jedná o reklamní tah,poněvadž když jsem se informoval na sběr trávy,tak mi bylo řečeno,že tyhle sekačky jsou určeny spíše na mulčování než na sběr.Pokud bych chtěl trávu sbírat,tak si mám dokoupit speciání nůž.

host - 24.143 (?), 29.4.2007 5:56
Musím potvrdit, že i na toto jsem byl upozorněn. AL-KO model má stejný nůž na mulčování i na sběr, jde jen o použití ucpávky výhozu. Bylo mi řečeno, že AL-KO s tímto nožem je kompromis - ani pořádně nemulčuje, ani pořádně nesbírá. U výše zmíněné hondy se na mulčování přidává na stávající nůž ještě jeden(cena cca 1300Kč s ucpávkou výhozu), který opravdu mulčuje. Vypadá to tedy zatím spíš pro hondu...ale abych ji na 1500 m2 neuhnal...?

host - 67.162 (?), 29.4.2007 22:56
co říkáte na řadu alko power line - konkrétně model 5300 HR ( motor Honda 4.5 ps) - docela se mi zamlouvá - nemáte někdo zkušenost ? Vybírám  ještě mezi mcculloch m7053d s motorem BS ( 7ps), ale mám pocit , že nemá moc kvalitní uložení kol.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316), 29.4.2007 23:30
Nechci vám brát iluze, ale kvalitativní rozdíly mezi jednotlivými sekačkami dané cenové hladiny jsou velmi malé. Navíc nápadná podobnost některých komponent ve mně budí podezření, že mnohé sekačky zcela odlišných značek se vyrábějí v jedné tovární hale.

host - 42.228 (?), 2.5.2007 15:54

Jak jsem slíbil minulý týden,dávám první pocity ze sekání s ALKO 520 BR Silver Line B&S. Začal jsem sekat dvorek na chalupě cca 400 m2,sběr do koše. To bylo na zajetí,ale spíše mně,protože si člověk musí zvyknout na pojezd,zatím jsem měl sekačky bez. Namlsán jsem přejel na zahrádku cca 450 m2,boční výhoz. No a protože šlo vše jak po drátkách,tak v neděli byla seč ovocného sadu cca 2100m2,boční výhoz,tráva výšky 25-30cm. vše úplně v pohodě. Jak se tady probíraly ty výkony motoru,tak i při tom snížení to zvládá s přehledem. K udušení motoru došlo 3krát a to po najetí na hustý drn při překonávání nerovností. Bezvadný je zadní náhon,který tenhle stroj tlačí,zastaví ho opravdu až velká díra. Jízda v náklonu po vrstevnici bez problému,samozřejmě ne celá plocha.Takže rekapitulace - cca 3000m2 řádově za 5 hodin i se servisem stroje a sekáče :-))) , 3 litry benzínu což mně dost překvapilo!!! Kdybych měl soudit podle tohoto víkendu,můžu tenhle stroj jen doporučit. Tak to je asi vše,pokud se na něco chcete zeptat na co jsem zapomněl,tak pište. Hezký den Pavel 

host - 45.133 (?), 2.5.2007 21:32

Měl bych dotaz ohledně sběru do koše, zajímalo by mne jestli sekačka nenechávala při sečení hustší trávy zbytky na posekaném při sběru do koše a jestli se neucpával otvor pro sečení. Dál bych měl ještě jeden: jestli se koš naplní úplně, nebo ne.

Děkuji

host - 12.144 (?), 3.5.2007 12:48
Při sběru do koše "vyluxuje" všechno,nestalo se mi,že bych se musel vracet. Otvor se mi ucpal jednou,ale to jsem zkoušel narvat do koše co nejvíc,ona tahle sekačka má na koši v zadní části takovou kontrolní klapku a já jezdil i po jejím zavření,až začala drť lítat spodem. Ta klapka samozřejmě taky není úplně dokonalá,je dobré ji při každém vysypávání očistit,záleží na druhu a vlhkosti trávy(chmýří pampelišek 100%). Co se týká naplnění koše,sekačka ho napere až  po okraj,že se při vyndavání až vysypává,pak stačí couvnout a ona to sebere. Pavel
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz