Jaké používáte postřikovače?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 182.202 (?), 6.7.2010 2:15, zobrazeno: 29330x
Dobré ráno! Zajímalo by mě, jaké používáte doma, na zahradě, zahrádce,nebo jinde své ruční, nebo motorové postřikovače. Jaké s Vašimi postřikovači máte zkušenosti, typy,vychytávky?Jako lesník na ochranu terminálních pupenů repelenty používám ruční postřikovač Cooper a Pegler CP 15.Po aplikaci repelentů se dá do šroubku dobře rozebrat, složit, tudíž velmi dobře vyčistit.. Neboť repelenty na ochranu sazenic jsou pastovité a přilepují se mechaniku postřikovače. Další jeho výhoda je ve velkém nalévacím hrdlu. Je to léty odzkoušený postřikovač, který se používal na aplikaci pesticidů na bázi nafty a chloru. Na kurativní postřik jednotlivých sazenic proti klikorohu borovému (Hylobius abietis) používám Solo 475 s membránovým čerpadlem, jako zmiňovaný typ CP 15. Dále Solo používám na likvidaci nežádoucího plevele kolem domu s ochrannou krytkou postřiku. Na plošnou likvidaci nežádoucí vegetace, chemickou přípravu půdy, asanaci skládek proti lýkožroutu smrkovému (Ips typographus)retardaci trávy graminicidy (herbicid likviduje pouze vybrané druhy jednoděložných trav, nikoliv sazenic a dvouděložných rostlin) používám motorový rosič SR 420. Všechny zmiňované postřikovače jsou v profi řadě. Díky za Vaše názory a příspěvky. Roman.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 4.78 (?), 6.7.2010 10:10
Ke své plné spokojenosti používám Noname postřikovač made in china, vlastní postříkovač-tryska, s ovládacím ventilem je koupená ve stavebninách, je z mosazi, vše slouží již mnoho let, jak při aplikaci selektivní, neselektivních hebicidů, postřiků proti škůdcům, aplikaci penetrací a kdoví čeho ještě.
Postřikovač zcela jistě není profi řada, nicméně mosazné provedené ventilu, a trysky bude nespíš ještě nějaký ten pátek sloužit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.151 (?), 6.7.2010 12:51
Do vinohradu, na stromy a na brambory používám rosič Stihl SR (už ani nevím číslo, snad 320) a na drobné rostliny zádový postřikovač z číny, dříve jsem měl snad 25 let polský postřikovač značky Pilmet (nebo tak nějak) a s ním jsem zvládal i ty stromy a vinohrad. Zakoupením motorového rosiče stihl v r. 1990 jsem si práci v mnohém ulehčil (roky přibývají). Přátelé vinohradníci mají nejvíce rosičů od Stihlu, pak následuje OM a někteří mají Solo. Vyzkoušel jsem všechny a na první místo řadím Stihl, Solo je téměř rovnocenné a Oleo mac je na poslední místě - špatná ergonomie, vyšší poruchovost a spotřeba paliva. Také spotřeba postřiku je vyšší - zkoušeno při různých kombinacích nastavení, nejspíš není tak vymakaná aerodynamika aerosolu. Jestli jsem někomu svým hodnocením zvýšil adrenalin, tak se mu omlouvám, ale jsou to mé hobby zkušenosti za 25 let zahradničení a vinohradničení.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.202 (?), 6.7.2010 15:11
Děkuji za názory. Ještě dodávám, že zmíněný rosič SR 420 od Stihlu používám na ošetření ovocných stromů na zahradě. Dneska už bych ručním postřikovačem stromy na zahradě neošetřoval. Dříve jsem spotřeboval s ručním postřikovačem na celou zahradu 20 litrů postřiku, dnes s motorákem pouhých 10. Nemluvím o usnadnění práce a kvalitě ošetření stromů i ze spoda listů, kde se škůdci a choroby vyskytují také. Polský Pilmet také znám, jako praktikant při lesnické škole jsem s ním také stříkal.Právě mě také zajímají poznatky sadařů a vinařů, neboť mimo počasí má vliv na jejich úrodu také chem.ochrana. Díky za příspěvky Roman (zakladatel diskuze)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.202 (?), 7.7.2010 4:03
Také používáme rosiče Stihl na sadech. Maximální spolehlivost, profesionální jednání a přístup k zákazníkovi od fy Stihl.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 62.202 (?), 10.7.2010 19:22
Používám zádoví rosič OLEJ A MAK asi12 let a leju jenom benzín.Do vynohradu i do sadu.Jo a nikdy mě nenapadlo na zimu vylévat nebo vyjíždět benzín nou problem.Strýc má SÓLKU z tuzexu a valí bez závad jenom jednou jsem měnil styřený silenblok.
|
|
 |
|
 |
 |
|
tomast - Zlatý Zahrádkář (572) - 244.4 (?), 17.8.2010 7:42
Některé příspěvky jsou opravdu hodně zajímavé, já používám od r. 2000 5l postřikovač DiMartino (Lady nebo Mary), převážně na aplikace fungicidů a listových hnojiv.
Svůj účel to prokazatelně plní, pořizovací cena byla cca 800,- Kč a po 8 letech jsem kupoval nový ventil - ty fungicidní suspenze to časem vymelou...
Zaujal mně příspěvek Romana o snížení množství pesticiů na polovinu poté, co přešel na motorý rosič - netestoval někdo vedle sebe účinnost "obyčejných" postřikovaců ?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|