Homelite CSP4518

host - 218.10 (?)
6.3.2014 15:05

Pilu mám a na 60 cm průměry naprosto dostačující, pila mi slouží už několik let a bez problémů, jen při dlouhodobém uložení je potřeba vypustit olej mazání řetězu aby nezaschl v olejovém čerpadlu které by pak mohl zničit. Pro hoby užití naprosti ideální.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 65.18 (?), 5.12.2009 19:25
mozno ju mal zatvorenu v garazi... :-)

host - 21.230 (?), 5.12.2009 20:42

Já tomu věřím, protože její roční maximum je cca 40 - 50 stromů. Motor není jejich největší slabinou, ta je u olejových čerpadel, brzdy, ovladačů a lanka plynu. Neposledním "špekem" je sítko přímo v karburátorech. Některé kusy mají místo něj 1,5 - 2 mm silnou destičku, svým povrchem připomínajcí sítko. Částečně sice propouští palivo, časem se ale díky netěsnostem v sání zanese a to je ten problém s nemožností nastavit motor tak aby vůbec trošku slušně pracoval, někdy je neprůhozí od samého začátku. Další "špek" je u lanka plynu. Bovden je usazen do plastových kostiček, které se rády posouvají, tedy spíše bovden v nich, jednou lanko zkrátí, podruhé prodlouží. Co to dělá s plynem si každý jistě dokáže představit. Poslední a snad největší "špek" je u samotného Českého dovozce, který původ těchto Čínských, Francouzské firmě Ryobi patřících paskvilů, deklaruje jako "Americký "!!!  Ryobi vlastní pouze značku Homelite a s výrobky na takové úrovni jako XL2, 200, Super XL, XL Mini, 350, 913 atd., nemá tento plasťák zhola nic společného. Náhradní díly se dají objednat u každého prodejce MTD (tedy aspoň v Česku). Ložiska kliky jsou standart 6202 C3, ale problém jsou jejich domečky s gufery. Nástup těchto plastových výtvorů, předznamenal nástup falešných HQ a STIHL na náš trh. Pila u které se musí pro demotáž olejového čerpadla demontovat válec motoru je v dnešní době běs a děs! Ty s nefunkční brzdou ani nepočítám, kolika jsem měnil sítko v karbci také už nevím.   

host - 192.154 (?), 5.12.2009 23:21

Ja to +- poznám rovnako, len kmene priemer 50cm sa mi zdá pre taký stroj ako pohroma a po niekoľkých takách rezoch ten stroj musí kľaknúť.

A ešte jedna vec, nie som si istý ale nejak pred siedmimi rokmi na tieto strojky montovali lišty s takým krytom na špičke a s tým 50 kmeň sa prepíliť nedá

host - 14.58 (?), 8.1.2016 14:58

Ja tomu verím lebo som bol vlastníkom asi 6 tich kuskov tohoto stroja.

Ročne som rezal desať metrov metrovice na klátiky a v pohode.

Je jasné, že novú pílu treba zabehnúť!!! A nie ju taviť v 60 tke guľatine to nevydrží ani nová stihl...

Aby vám to služilo roky - Vymeniť lištu za 40 cm alebo 35 cm. Pozor na šírku drážky - 1,3 mm tak isto reťaz! Olej len stihl - 1: 50, čistiť pravidelne vzduchový filter. Olej som používal celú dobu použitý odstáty z môjho auta. Po dvoch rokoch meniť filter v nádrži.

Po 5 rokoch je treba meniť mebrány na karburátore všetky!!!

host - 2.254 (?), 9.1.2016 10:13

Zdravím, konstrukce, provedení, kvalita zpracování, vše je odpovídající ceně, za kterou se prodává. Olej Stihl (červený) je specifikace FB, na stupnici kvality "zlatý střed", jsou mnohem kvalitnější oleje za stejnou cenu. Filtr v olejové nádrži je jen hrubé sítko, které nedovolí čerpadlu nasát větší frakci než jsou kanálky v jeho tělese. "Vyjetý" olej je pro čerpadlo devastjící, protože obsahuje kovový prach. Tento spolehlivě vydírá lícované uložení rotačního pístku v tělese čerpadla (těsnění je kov na kov). No a o čistotě pily se raději nebudu zmiňovat. Standa.

host - 218.10 (?), 6.3.2014 15:05

Pilu mám a na 60 cm průměry naprosto dostačující, pila mi slouží už několik let a bez problémů, jen při dlouhodobém uložení je potřeba vypustit olej mazání řetězu aby nezaschl v olejovém čerpadlu které by pak mohl zničit. Pro hoby užití naprosti ideální.

host - 14.58 (?), 8.1.2016 15:00

Podľa návodu ktorý vlastním Výrobca udáva výkon 1,9 kw ostané je klamstvo...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz