Hecht 143, ABG 430HB nebo Stihl FS 56
|
|
 |
 |
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?) 25.6.2010 23:43
Jak víš, mám možnost to porovnávat a ne jen porovnat, celkem často a to jak při práci, tak v servisu. OM křoviňáky považuji za jedny z nejlepších v řadě profi. Jejich motory všeobecně, mimo pil, trpí ale jednou velkou nectností. Jakákoliv havárie, přidření, přisátí falešného vzduchu, způsobí velké destrukce a dost velké následky. Nejčastěji rozpadnutí ložisek kliky a to jak kuličkových, tak i jehlových. Následkem je většinou vydření válce a jeho další nepoužitelnost. Díky oběma pohledům pak stroje všeobecně posuzuji trochu jinak. Dodávka ND u M. je katastrofální a hektolitrová nádrž na křoviňáku také není zase až tak super věc. Profi řady nejen STIHL, ale i SOLO, Dolmar a některé modely HQ, mají proto u mne jiné postavení a pohled na poměr výkon x využití, nikoliv cena, dává naprosto jiný žebříček. Že by ale STIHL kulhal za OM bych rozhodně neřekl. Ono to často bývá právě díky té ceně a podbízení se M.! Zákazník jde za cenou, má zájem o STIHL a tak koupí cenově srovnatelnou mašinu s OM, výkon pak je na úrovni farm OM! Porovnám-li např. FS 450 a OM 750, pracovně a životností jde OM do kopru a to výrazně. Jistě, záleží kdo to drží v rukách a to také výrazně, OM je pro slony, STIHL pro lidi s mozkem. Právě výše popsané jsme porovnali se stejným množstvím paliva v oplocence se stejným zabuřeněním, shodnou prací, OM prohrál i po výměně obsluhy.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 24.141 (?), 25.6.2010 20:00, zobrazeno: 31879x
Nutně potřebuji relativně rychle "křovinořez" - kosit se bude "vždy" vysoká přerostená tráva (bohužel), do asi 300m2, občas malináčí, asi budu většinou využívat jen strunu vzhledem k členitému terénu a určitě nebudu pořizovat nic profi. Původně jsem chtěl Hechta 143, teď mi můj prodejce nutí raději ABG 430HB (sice za 5500,- Kč i když internetová cena je kolem 4800,-, ale budiž), že je dokonalejší servis, menší poruchovost, levné ND atd. Ještě pokukuji po FS 56 za 7200,- Kč, což je asi maximum, co jsem ochotný zaplatit - ve speciálnce Stihl se na mě ale dívali jako na chudáka, že chci něco tak slabého, že to je jen na dosákáváníní kolem chodníků atd, že to chce alespoň FS 100. Zatím jsem teda vnitřně rozhodnut vzít tu 430 HB z prodejny, i když se dá teda sehnat jinde levněji. Zase nevím, jak by byli servisáci v prodejně nadšení a vstřícní, že pak chci třeba v záruce opravit něco, co jsem tam nekupoval. Ještě poznámka - toho Hechta mají všude, kde jsem osobně byl, jen na objednávku a žádné nadšení z mého zájmu o pořízení tohoto stroje neměli. PAVEL
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 25.6.2010 20:41
Tady je každá rada drahá musíte sám vědět čemu hodláte věřit nebo na co se cítí vaše peněženka, vyjmenovat tři výrobky od hoby po profi to umí každý ale rozhodnout se to musí každý sám.Radit někomu co má koupit je nevděčné, když vydíte že má hluboko do kapsy tak poradíte levnější stroj v případě poruchy si to ale zase schytáte, když poradíte drahý tak vás pomluví že je to zbytečné a nedejbože když se i ten drahý porouchá tak to se s vámi nebaví ani dveře od chlíva.Zásadní rozhodnutí je na každém kupujícím.Co se týče toho nejlevnějšího hechta -divíte se je na něm nejmenší zisk, taky by jste se snažil prodat krám na kterém vyděláte víc.Ale jestli máte dostatek financí tak menší pravděpodobnost poruchy je přeci jen u dražších strojů, ale na 300m bych to viděl na srp a kladivo.:-)))nebo si tam nechat udělat technopárty pak už tam možná 10let nic neporoste.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.141 (?), 25.6.2010 21:11
Spíše mě šlo o to, zda ta FS 56 zvládne to, co 430 HB nebo ten Hecht 143, když má jen necelý 1kW. Ten Hecht 143 byl měl být dle parametrů nejsilnější, ale jen jestli to tak je i v praxi. Proto zjišťuji Vaše názory.Nejde mi teda ani tak o možnou poruchovost, ono porouchat se dá všechno i drahý výrobek. Hlavně abych si za měsíc nevynadal, že jsem měl raději použít výkonnější stroj. Vím, že 300m2 není nic moc na rovné louce, Mockrát jsem dělal kosou a dosekával kosákem kolem plotů a je to nejlevnější řešení. Ale doba si žádá pokrok a už taky nejsem nejmladší, nehledě na členitý terén. PAVEL
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 25.6.2010 21:15
Nebyla to narážka na Vás ale je to fakt těžký nejrozumnější by bylo si ten stroj na chvíli půjčit a vyzkoušet a pak by se člověk měl podle čeho rozhodnout i tak Vám přeji ať si vyberete tak ať vám to šlape pokud možno bez poruch a náklady také nejsou enormní.
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 25.6.2010 22:00
Máte zajímavé porovnávání, ale tahat 7,4 kg těžký stroj který při obsahu 42,7 cm3 má výkon 1,25 kW (ABG 430 HB), by se mi ani moc nechtělo. O nic lépe na tom není ani ten Hecht 143, 42,7 cm3, 1,4 kW a o hmotnosti 6 kg by se dalo úspěšně pochybovat! STIHL FS 56 má obsah 27,2 cm3 a výkon 0,8 kW, při hmotnosti 5,3 Kg. Je to podobné jako např. SOLO 109B, které při obsahu 29 cm3 má výkon 0,9 kW a hmotnost do 6 kg. Oba Německé stroje jsou za zhruba stejnou cenu, jsou sice především určeny pro dosekávání po sekačce, ale Vašich 300 m2 zvládnou bez potíží. SOLO je navíc v základu dodáváno se strunovou hlavou a 4-cípím nožem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 25.6.2010 22:09
Radku je mi jasné že nebudeš chválit Hecht ale v tomto souboji by asi vyšel nejlépe ten hech i když o něm pochybuješ ale každý lišák si hájí ten svůj ocas.A když budem brát poměr cena výkon tak není co řešit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.44 (?), 25.6.2010 23:01
O tom to právě je, značkové motory o tomto obsahu mají výkon někde jinde ale cena je také někde jinde a proto je na každém na co má a co si vybere.Často je kvalita srovnatelná jen ty ceny jsou u těch značkovějších kosmické.Ale to je subjektivní názor každého z nás, já jsem se setkal z né jedním názorem že v křoviňácích má stihl co dohánět i na oleo -mac, který má v této kategorii navrch.Možná jsem vyslechl špatné lidi i když měli možnost to porovnat.:-)))
|
|
 |
|
 |
 |
|
RadekB - Diamantový Zahrádkář (1424) - 21.230 (?), 25.6.2010 23:43
Jak víš, mám možnost to porovnávat a ne jen porovnat, celkem často a to jak při práci, tak v servisu. OM křoviňáky považuji za jedny z nejlepších v řadě profi. Jejich motory všeobecně, mimo pil, trpí ale jednou velkou nectností. Jakákoliv havárie, přidření, přisátí falešného vzduchu, způsobí velké destrukce a dost velké následky. Nejčastěji rozpadnutí ložisek kliky a to jak kuličkových, tak i jehlových. Následkem je většinou vydření válce a jeho další nepoužitelnost. Díky oběma pohledům pak stroje všeobecně posuzuji trochu jinak. Dodávka ND u M. je katastrofální a hektolitrová nádrž na křoviňáku také není zase až tak super věc. Profi řady nejen STIHL, ale i SOLO, Dolmar a některé modely HQ, mají proto u mne jiné postavení a pohled na poměr výkon x využití, nikoliv cena, dává naprosto jiný žebříček. Že by ale STIHL kulhal za OM bych rozhodně neřekl. Ono to často bývá právě díky té ceně a podbízení se M.! Zákazník jde za cenou, má zájem o STIHL a tak koupí cenově srovnatelnou mašinu s OM, výkon pak je na úrovni farm OM! Porovnám-li např. FS 450 a OM 750, pracovně a životností jde OM do kopru a to výrazně. Jistě, záleží kdo to drží v rukách a to také výrazně, OM je pro slony, STIHL pro lidi s mozkem. Právě výše popsané jsme porovnali se stejným množstvím paliva v oplocence se stejným zabuřeněním, shodnou prací, OM prohrál i po výměně obsluhy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |