Hanicka prosi muze o radu - trakturek

host - 120.110 (?)
2.7.2007 15:23
Jestli nebudete trvat na tom orání, tak by to mohlo dopadnout…
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 120.110 (?), 2.7.2007 15:23
Jestli nebudete trvat na tom orání, tak by to mohlo dopadnout…

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247), 3.7.2007 0:21

Traktůrků je spousta, můžete se podívat mimo jiné na MTD. www.mtd.cz

zajímavá je tam řada Bolens, ale možná byste se vešla s cenou do profi řady YardMan. (podívejte se na diskusi, která tu byla k YardManu, poměr cenax výkon je velmi zajímavý). Ale znovu podotýkám, že traktůrků je spousta, koukejte se po těch které sekají 3 noži (2 nožové jsou  na ústupu) a které mají  hydraulickou převodovku.

Snažte se i poptat v okolí, kdo má dobrý servis a jaké jsou konkrétní zkušenosti s dannou značkou ve Vašem regionu.  

host - 180.1 (?), 13.7.2007 16:36
Nesouhlasím s vámi mám traktor HN 5180 Yard Man od MTD platil jsem ho 78990,- je to dvounožák a je naprosto super zbírá daleko lépe než 3nožák. Hlavně diky systému zběru prostřední nasávání u prodejce jsem koupil ještě Xintex sprej a tím jsem celé šasí a výhoz trávy nastříkal. Vydrží to zhruba jednu sezónu a zvýší se výkon a nehltí se.

host - 11.99 (?), 13.7.2007 16:51
Jo kolega má pravdu. Zahradní traktory Yard Man od MTD nejsou špatné a navíc mají i pěkný design, což ocení ženy. Já bych zase depručil 5200 v třídě Yard Man.

host - 212.195 (?), 13.7.2007 18:43
No paní Hanička tady jasně napsala, že manžel okukoval Hondu, takže si myslím, že by jej nějaké MTD určitě neuspokojilo. Jestli mohu poradit, tak hodně prodejců dává slevu při objednávce přes internet, konkrétně u Hondy to takhle funguje u více prodejců. Takže vzít manžela ať si vybere, potom doma objednat přes internet, připravit penízky a zhruba do týdne si zajít traktůrek vyzvednout, samozřejmostí je také doprava až domů zdarma, záleží na vašich možnostech. Ta sleva činí běžně 10% z nákupu, takže to za to zcela jistě stojí!

host - 232.247 (?), 25.7.2007 20:16
Dobrý den Hanko,
před rokem jsem řešil přesně stejný problém jako vy a musím říct, že i množství funkcí je až na orání stejné. Prozkoumal jsem celý trh a řešení je v podstatě jen jedno Stiga park pro. Je to traktor 24HP koehler. Náhon 4x4 což je pro hrabání sněhu naprosto nezbytné, a pro svahy vhodné protože se nezničí trávník proklouznutím kola. Na traktor se přidělávájí jednotlivé přídavné nástroje tzn. sekačka: lištová na vysokou trávu, rotační na běžně vysokou+ mulčování, hrabač sněhu nebo sněžná fréza. Na zimu se dají koupit řetězy. Přes drobné technické problémy musím říct že sekaní je perfektní a frézování sněhu taky. Bohužel tento stroj vyjde na cca 300 000. s rotační mulčovací sekačkou a frézou kterou mám.

host - 74.223 (?), 26.7.2007 14:07

Dobrý den, četl jsem Váš dotaz, přemýšlel jsem o tom a musím Vám napsat svůj názor. Vzhledem k Vámi uváděné ploše - jestli jsem dobře četl cca 12 000 metrů a prostředcích, které na to chcete věnovat  bych rozhodně doporučil některý z kloubových traktorů, které se pokusím sem překopírovat.

Kloubový malotraktor 4x4 s hydraulikou, cena 30.000 Kč.
Tel.: 607 264 747 

Malotraktor Kubota řady B 6000, přídavné zařízení - bubnová sekačka, tažné zařízení, 2válcový diesel, přední i zadní náhon, redukce pojezdové převodovky, startér, zadní a přední vývod kardanové hřídele, hydraulika, cena 87.000 Kč.
Tel.: 607 562 388

Malotraktor B7000 Kubota 4x4, diesel 16PS, uzávěrka, redukce, výv. hřídel 3 rychlostní, hydr. ramena, 3bodový závěs, vlekový závěs, nová baterie+př. pneu, po go, katalog ND, nevyužitý. 95.000 Kč.
Tel.: 724 947 149 

Bohužel je to bez obrázků, ale ty si snadno najdete v ANNONCI v příslušné sekci. Jedná se o ojeté stroje, ale sám jsem vlastník pozemku cca 3500 metrů, tedy 1/3 a o podobném stroji uvažuji. Tohle jsou narozdíl od všech sekaček s posezem TRAKTORY, schopné jak orat, tak tahat, shrnovat, nebo vytrhnout menší strom či odvláčet i velký poražený. Jsou na naftu, manžel by si na něm připadal jako opravdový farmář, já tedy určitě ano. Určitě byste se s ním o tom měla poradit, ale při takovém pozemku bych do toho určitě šel. Takový stroj používal u nás blahé paměti Národní výbor, v zimě v létě a celá léta, ještě dnes slouží v soukromí, jsou to stroje nezničitelné. V nabídce jsem viděl za cenu pod sto tis. i slušné příslušenství. Věřte mi, že užitnou hodnotou a robustností se tomu nemůže žádný tzv. traktůrek vyrovnat, je to v podstatě profesionální stroj, navíc se s ním může i na silnici. Zkuste odhlédnout od pro ženu možná ne tolik líbivého designu (soudě podle svojí ženy) a posuďte to s manželem racionálně a do budoucna. I vy se s tím zkamarádíte, posilovače řízení nejsou výjimkou. Přeji šťastnou ruku. J.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz