Dobrý den, četl jsem Váš dotaz, přemýšlel jsem o tom a musím Vám napsat svůj názor. Vzhledem k Vámi uváděné ploše - jestli jsem dobře četl cca 12 000 metrů a prostředcích, které na to chcete věnovat bych rozhodně doporučil některý z kloubových traktorů, které se pokusím sem překopírovat.
Kloubový malotraktor 4x4 s hydraulikou, cena 30.000 Kč.
Tel.: 607 264 747
Malotraktor Kubota řady B 6000, přídavné zařízení - bubnová sekačka, tažné zařízení, 2válcový diesel, přední i zadní náhon, redukce pojezdové převodovky, startér, zadní a přední vývod kardanové hřídele, hydraulika, cena 87.000 Kč.
Tel.: 607 562 388
Malotraktor B7000 Kubota 4x4, diesel 16PS, uzávěrka, redukce, výv. hřídel 3 rychlostní, hydr. ramena, 3bodový závěs, vlekový závěs, nová baterie+př. pneu, po go, katalog ND, nevyužitý. 95.000 Kč.
Tel.: 724 947 149
Bohužel je to bez obrázků, ale ty si snadno najdete v ANNONCI v příslušné sekci. Jedná se o ojeté stroje, ale sám jsem vlastník pozemku cca 3500 metrů, tedy 1/3 a o podobném stroji uvažuji. Tohle jsou narozdíl od všech sekaček s posezem TRAKTORY, schopné jak orat, tak tahat, shrnovat, nebo vytrhnout menší strom či odvláčet i velký poražený. Jsou na naftu, manžel by si na něm připadal jako opravdový farmář, já tedy určitě ano. Určitě byste se s ním o tom měla poradit, ale při takovém pozemku bych do toho určitě šel. Takový stroj používal u nás blahé paměti Národní výbor, v zimě v létě a celá léta, ještě dnes slouží v soukromí, jsou to stroje nezničitelné. V nabídce jsem viděl za cenu pod sto tis. i slušné příslušenství. Věřte mi, že užitnou hodnotou a robustností se tomu nemůže žádný tzv. traktůrek vyrovnat, je to v podstatě profesionální stroj, navíc se s ním může i na silnici. Zkuste odhlédnout od pro ženu možná ne tolik líbivého designu (soudě podle svojí ženy) a posuďte to s manželem racionálně a do budoucna. I vy se s tím zkamarádíte, posilovače řízení nejsou výjimkou. Přeji šťastnou ruku. J.