Fréza na sníh, když je velký mráz

host - 225.226 (?)
16.12.2010 13:56

Děkuji Vám oběma za odpověď. Také si to chci pořídit, tak mě zajímala ta výkonnost motoru, jestli se fréza nedusí už při střední zátěži a do jaké dálky odhazuje. I ty 3 m mokrého sněhu by mě i docela uspokojily. Nedokonalost toho komínku by mě nevadila, jak píšete, stačí nahradit přinýtovaným plechem v tom nevidím zásadní problém. Hlavně mám obavy z celkové poddimenzovanosti motoru, prostě aby se to netrápilo na plný plyn, ale byla tam nějaká výkonová rezerva. A když by vydržela jen 6-7 zimních sezon, tak za ty peníze by to i šlo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 245.30 (?), 16.12.2010 12:58

Vega 651 je zatím výborný dělník. Mám jí sice jenom 4 týdny, ale už má za sebou 8 hodin plného provozu. Zatím jediný nedostatek vidím v nastavení vrchní části komínu na dálku odhozu, proto jsem si na vrchní část přinýtoval madlo a lehce upravuji dálku odhozu. Až bude čas udělám si tam táhlo a budu to ovládat pákou na řiditkách. Prašan to háže skutečně 12-15 metrů a mokrý sníh tak 3m. Hlavně jsem zlistil, že je lepší když jde do bunkru víc sněhu tak háže nejdál.  Jinak zatím maximální spokojenost, za tu cenu super stroj.

host - 225.226 (?), 16.12.2010 13:56

Děkuji Vám oběma za odpověď. Také si to chci pořídit, tak mě zajímala ta výkonnost motoru, jestli se fréza nedusí už při střední zátěži a do jaké dálky odhazuje. I ty 3 m mokrého sněhu by mě i docela uspokojily. Nedokonalost toho komínku by mě nevadila, jak píšete, stačí nahradit přinýtovaným plechem v tom nevidím zásadní problém. Hlavně mám obavy z celkové poddimenzovanosti motoru, prostě aby se to netrápilo na plný plyn, ale byla tam nějaká výkonová rezerva. A když by vydržela jen 6-7 zimních sezon, tak za ty peníze by to i šlo.

host - 208.166 (?), 16.12.2010 19:31
Hecht má 5rychlostí +2zpátečky takže se nějakého poddymenzování motoru nemusíte bát, já ji mám 3.zimu, zatím bez potíží, jediná vítka je na otoč komína kličkou-chystám se to předělat na rychlootoč

host - 245.30 (?), 17.12.2010 9:36

Já myslím, že výkon je dostačující a jak píše kolega má 5 rychlostí vpřed, takže je dost na výběr. Když je tak 10cm tak valím na pětku a to je fofr. S přibývající vrstvou ubítám a když beru závěje za garáží, tak na jednotku a to jde do plnýho bunkru. To je krásne slyšet jak si moror sám přidá a ten zvuk plný výkonu. Jestli se pro tuto frézu rozhodnete přeji pohodové frézování

host - 4.243 (?), 17.12.2010 9:57

A kdyby někdo z majitelů fréz neměl momentálně do čeho píchnout, daruji za odvoz cca 30 tun sněhu.

PS: Doufám, že mi zde ta inzerce projde.

host - 80.18 (?), 18.12.2010 22:20
Před časem jsem kupoval křovinořez a někdo tu radil sekat stále na plný plyn. Prý se pak motor cítí jako ryba ve vodě. Platí totéž pro sněhovou frézu??? Nebo je lepší třeba v zájmu úspory např. lehký prašan frézovat při snížených otáčkách? Nevadí to motoru?

j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 65.183 (?), 18.12.2010 22:41

Zahřátému motoru nasazení pracovních otáček (plný plyn) nemůže uškodit. Je na tuto zátěž konstrukčně stavěn. Pokud se slabou vrstvu lehkého prašanu rozhodnete vyřešit převodem na pojezdu nebo snížením otáček je na uživateli.

host - 80.18 (?), 9.1.2011 16:13
V příručce se také píše, že do motoru Tecumseh se mění olej dle provozních hodin, nejpozději ale každé 3 měsíce?!??!..předpokládám, že naprosto stačí jednou za rok, nejlépe před sezónou. Jedná se o olej SAE 10W 40. Nebo to někdo dělá jinak?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz