Elektrická rotační sekačka s mulčováním
|
|
 |
 |
host - 81.39 (?) 24.9.2007 7:45
Ano, pokud mu mám(e) pomoci, formulovall bych to následovně. Tazatel má nyní určitou představu, kterou chce realizovat. Výchozí podmínky jsou pro něho dané 300 m2 plochy mírně zvlněného trávníku, elektrickým přívodem a možností sekat jednou týdně. Je otázka jaký ten trávník tazatel má. Starší je řidší než nový. Nový trávník mi momentálně roste 10 cm za týden. Sekám jednou týdně, plním koš mot. sekačkou s pojezdem docela šťavnatou hmotu (není sucho). Výšku sečení mám cca 6 cm. S elektrikou bych musel sekat každé dva dny, pokud bych chtěl mulčovat, tak jen kousek. Takže bych to jeden den posekal a za jeden-dva dny budu muset mulčovat, po týdnu bych to měl osobně na mulčování moc vysoké. Závěrem, elektrická sekačka je levnější a lehčí, ale není na vysokou trávu, to by musel mít motor výkon alespoň 8-9 Nm... . Stačí to tazateli?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 117.170 (?), 20.9.2007 8:04, zobrazeno: 54613x
Rád bych pořídil na sekání trávy el. sekačku s mulčováním. Doporučíte nějaký vhodný model? Zahrada je cca 300m2, mírně zvlněná.
Aktuálně používám levný šmejd od Mountfieldu (danajský dar) a likviduje mi trávu - špatně seká i přes nabroušený list, nemá výkon a nemá sílu nabrat všechnu posekanou trávu do koše. Takže letos půjde z domu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.194 (?), 20.9.2007 8:23
Co to znamená že likviduje trávu? Resp, jak často sekáte a jak vysokou trávu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.186 (?), 20.9.2007 22:41
Mám možnost nastavit 3 výšky střihu, přičemž pokud sekám na střední, tak už sekačka není schopna nabrat všechnu trávu do koše a semtam mi zůstávají zbytky, kterých si nevšimnu. V místech, kde něco zbyde se mi dělají fleky a mizí zdravý porost. Sekám tak jednou týdně, sběrný koš vysypávám už když je zaplněný sotva do půlky.
Jednoduše mi ten krám přidělává jen práci. Když po sekačce se sběrem trávy do koše musím ještě chodit s hráběmi, neplní svoji funkci.
Ale v tomhle dotazu nejde o šmejd od Mountfieldu, jde o nějaký dobrý tip na elektrickou sekačku s funkcí mulčování.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.186 (?), 23.9.2007 21:29
Co se týče výkonu mám dobrou zkušenost s benzínovou sekačkou, podívejte se na stránky Hondy. Mám IZY 41 cm s pojezdem. Není levná, ale mají na ní momentálně slevu skoro 3tis. Ten poměr 41cm a 4,5 HP je vynikající, navíc ktyž je tam i ten pojezd a vjedu do vysoké mokré trávy tak cítím že s tím nemá problém. Ten problém co popisujete vy (troušení nasekané hmoty) se ale nedá vyloučit hlavně při zastavení, když jdu vysypat koš. To najedu na igelitový pytel, ale těsně předtím snížím otáčky na želvu a jak se př. kola dotknou pytle vypnu motor, stále tlačím a zastavím až na pytli. Pokud chybí výkon, tak tomu určitě nepřidá ani nerovný terén. Jinak poslední dobou často pršelo, tráva rostla rychle a byla mokrá, takže s ní měl motor určitě větší práci. Pokud vám vyhovuje elektrika, určite si ji kupte a koukejte na nějaké značkové anebo osvědčené, dostupné v okolí. Ještě předpokládám, že mulčujete jen pár mm z trávy, jinak vám to nůž nezpracuje na drť navíc když je tráva mokrá. Mám mulčovací sadu, která obsahuje v podstatě přídavnáý nůž. Hodně zdaru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.39 (?), 24.9.2007 7:45
Ano, pokud mu mám(e) pomoci, formulovall bych to následovně. Tazatel má nyní určitou představu, kterou chce realizovat. Výchozí podmínky jsou pro něho dané 300 m2 plochy mírně zvlněného trávníku, elektrickým přívodem a možností sekat jednou týdně. Je otázka jaký ten trávník tazatel má. Starší je řidší než nový. Nový trávník mi momentálně roste 10 cm za týden. Sekám jednou týdně, plním koš mot. sekačkou s pojezdem docela šťavnatou hmotu (není sucho). Výšku sečení mám cca 6 cm. S elektrikou bych musel sekat každé dva dny, pokud bych chtěl mulčovat, tak jen kousek. Takže bych to jeden den posekal a za jeden-dva dny budu muset mulčovat, po týdnu bych to měl osobně na mulčování moc vysoké. Závěrem, elektrická sekačka je levnější a lehčí, ale není na vysokou trávu, to by musel mít motor výkon alespoň 8-9 Nm... . Stačí to tazateli?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr.Cynik - (49) - 3.4 (?), 23.9.2007 23:00
Před časem jsem viděl něco takového od fmy Brill. Typ si nepamatuju, budete muset zagooglit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.170 (?), 24.9.2007 8:14
Trávník je letos nově založený - hřištní směs - máme velkého psa, kterého to doufám po zhoustnutí přežije.
Ad mulčování - moje představa je plus mínus každé čtvrté sekání mulčovat, jinak půjde klasicky posečená tráva do kompostéru. Přijde mi nelogické, neekonomické a neekologické hnojit trávník koupenými hnojivy, když můžu využít to co mám a zachovat nějaký koloběh života na zahradě.
Ad síla motoru - mám dobré zkušenosti s nářadím od firmy Bosch, koukal jsem, že jejich el. sekačky mají údajně motory s točivým momentem okolo 20 Nm. Bohužel nemají funkci pro mulčování, jinak by to byla asi jasná volba.
Našel jsem jeden model od AL-KO a k němu dost rozporuplné reakce, pak má něco Gardena, na kterou jsem nenašel vůbec žádné reference/informace kromě keců od výrobce, a Stiga má jenom model čistě na mulčování bez možnosti sběrného koše.
Teď jsem na pochybách, jestli mám na tom mulčování vůbec trvat. Nechci koupit šmejd a zároveň mi přijde na 300 m2 zbytečné kupovat něco polo/profi, zvlášť, když se plocha trávy bude zmenšovat, až se doosadí a doroste zahrada.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 118.194 (?), 24.9.2007 8:50
A pomůže Vám, když vám napíšu s jakou sekačkou jsem spokojený? Pokud chcete jít vlastní cestou, tak musíte zkoušet sám a počítat se zmýlenou. Jinak otázka profi/polo není v ploše trávníku ale o účinnosti a požadovaném výsledku za cenu vyšších pořizovacích nákladů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 117.170 (?), 24.9.2007 10:22
Jít vlastní cestou znamená co? Já jenom chci získat co nejvíc informací, právě abych minimalizoval riziko, že koupím krám nebo zbytečně předimenzovanou a drahou sekačku.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|