Tomu nerozumím, bez té pružiny kterou jsem objednal s tím že přijde do 14 dnu přece ty otačky nepujdou seřídit, jak jsem psal, jdou hodne nahoru a hned dolu a zase naopak.
Zdravím, tak jsem nasadil pružinku a otáčky kolísají stále, nejvíce však na poloze1, a ješte jeden dotaz, je k tomu i rotavátor se samostatnou převodovkou a nejde mi na rozum jak to jezdí pozpátku, nebo to je jen jednosmerný rotavátor?dekuji.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?),11.10.2014 20:23
Jenže podle příspěvků motorům rozumíte jako kůň kávě a kouzlit vám asi taky moc nejde. Je třeba zkontrolovat, co dělá regulátor při chodu motoru a z toho usoudit, co je příčinou problému. Je tam několik různých páček a táhel u karburátoru a musíte mít páru o tom, na co jsou a co dělají. Tady vás to jako z příručky automechanikem snadno a rychle nikdo nenaučí.
proste je to tak že ten regulator se nezastaví i když už je třeba motor teplý, ta pačka stále chodí sem tam a tím se otačký zvyšují a snižují, jestli dobře chápu tak to beží stále na sytič a proto to kolísání?
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?),12.10.2014 11:31
Chápete to špatně. Jednak tam sytič není, je tam klapka - přívěra vzduchu. Druhak to na něj nemůže běžet, protože motor se zapnutým sytičem se okamžitě zadusí. Otáčky Vari dvoutaktu bez zátěže na plný plyn vždy kolísají, je to dáno konstrukcí a charakterisitkou regulátoru. Nelze s tím nic dělat a není to závada. Platí můj první post.