Čím sekat 2ha louky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 4.243 (?), 29.7.2015 9:46
Mě zarazil slovensky psaný text o tom Dakru FD3. Nevěřím tomu, že patnáct koní neutáhne obsluhu na řiditelné sedačce a při tom vykonávat nějakou práci. Výživa luk snad není to, čím se zde začínalo. Obzvlášť, když majitel chce stavět. Ať se zatím v tichosti drží toho, kdo to seče a je vlastě rád, že to dělá. JIní za to platí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.138 (?), 30.7.2015 12:36
Ten slovák sa ozýva znova. Nie je to o výkone motora, ale o prekľzavaní kolies. Ja s ním kosím bývalé pole. Rovné a zároveň hrboľaté. Na 150 m je výškový rozdiel snaď do 30 cm, ale na metri niekedy skoro rovnaký. Ak zapadnem do brázdy, treba vstať a potlačiť. Ak chcem pokosiť aj lobodu (ohýba sa), max. použiteľná pojazdová rýchlosť je 3 km/ h. Aj jeden kôň vás utiahne, ale musí to byť kôň. Ani trinásť koní nie je zárukou, že nezačnú prekľzavať kolesá. Zárukou je správne rozložená hmotnosť a podkladový terén. Praktický výkon s MC100 je tretina hektáru za cca 5 hodín. (Vozím sa a je to čiastočne sad.) Vyšší výkon dosiahnete s diskovou kosačkou (zostáva nepodrtená tráva). Do vinohradu (svahovitosť) mám FD2H - za tou treba kráčať - so 70cm diskovkou. Tam kosačke nestačím, lebo šliapať do môjho kopca viac ako 3 km/h nestačím.
Na asflaltke zvládnu obe tak 15 km/ h - tam už záleží na sprevodovaní.
Prezentačné videá sú prezentačné videá. Tam je všetko optimálne. Ale nádite si finty (Nazir) - mierny svah na spiatočku :) Strmší svah? Videli ste ukážku ako niečo ťahá sedačku do strmšieho svahu?
Pokiaľ neviete čo s peniazmi, nižšie je príspevok fotovoltalika. Jeho "mercedes" má 22 koní. Profi záhradný traktor by som bral, ale nie som ochotný ho zaplatiť.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.138 (?), 30.7.2015 13:06
Sused mi kúsok roviny seká ručnou kosou. Pre králiky. Zadarmo. Na otázku či neposeká viac odpovedá: "mí králici mají mlsnou hubu" (je z Moravy). Inde sa už širi malinčie. To ide celkom dobre spacifikovať krovinorezom, Ale pokiaľ máte v náletoch agát šírky cez 8 cm, končí sranda. Už som si obstaral rezný kotúč na krovinorez:)
Rýchlosť postupu treba prispôsobiť druhu(výške) porastu aj terénu. FD3H používam na hrboľatej rovine. Vo vinici sa nedá postupovť po vrstevnici, takže diskovka a FD2H. Hydrodymická prevodovka je luxus, ktorý chcú všetci, niečo ako automaciká klíma v aute.
No a kde neprejde Dakr nastupuje 1,5 kW Dolmar. Niektorí určite škodoradsotne poznamenajú - načo taky silný motor? Ja som po 334 kúpil 430, práve kvôli klčovaniu.
Je rozdiel kosiť desať a 100 árov. Lenže, medzi 100 ármi a 10 hektármi je podstatne menší rozdiel ako medzi 10 a 100 ármi. 10 árov pri dome je pravidelný kyslíkový tréning. Hektár vzdialný dve hodiny autom je "profi" problém.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.185 (?), 29.7.2015 10:00
Tak nevím, sekám 8 ha FVE ve svahu a mám John Deera 455 s mezinápravovou sekačkou.Sekám vše cca 4-5 ročně a v pohodě.Vzadu mám kardan,3 bodovej závěs na zeměd.nářadí a v pohodě.Investice 70 tisíc.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.185 (?), 29.7.2015 10:27
Psal jsem o tom, že sekám a ne, že vlastním.Musíte být opravdu nešťastný, když se vám při vyslovení FVE zatmí před očima a pořádně nečtete.Trávu může tímto strojem sekat i častěji při výšce cca 30 cm a nechávat na zemi, nebo ji může posbírat a odvézt na hranici pozemku a nechat zetlít.To je věc pisatele, já jsem jen chtěl upozornit na to, že i s relativně malým strojem lze obhospodařit tato jeho plocha vzhledem k možnosti připojení veškerého zemědělského příslušenství.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 2.73 (?), 29.7.2015 10:33
Vlastním několik ha pozemků a všechny je mám pronajaté. Nájemci si sami žádají o dotace na jejich udržování. Ptal jsem se na to a na 1 ha to bývá okolo 3.500 Kč/rok. Sám obdělávám kolem domu plochu 0,5 ha zahradní technikou. Přesto jsem při oplocování celého pozemku koupil širokou bránu, aby traktor mohl vždy zorat část pozemku na pěstování brambor a zeleniny.Stojí to vždy cca 200 Kč, což je pakatel. S traktorem je to hotové do 10 minut a nějakým Vari, Robot, Dakr - dřina na hodiny + benzín. Běžná zahradní technika je na plochy pod 1 ha. Pak už je to pro farmářskou či zemědělskou techniku, profi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.44 (?), 29.7.2015 10:43
ted si nejsem jistej al hektar je asi 100*100 m dva hektary posekam aj kosou privazanou k prirozeni
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|