Chci si koupit sekačku, prosím poraďte

host - 105.132 (?)
4.3.2010 19:06

Ja bych se naopak sekaček husqvarna zastal. Vlastním 4 roky model R 152 SVH Swivel s motorem honda. Na sekačce mi nic neodešlo ani neupadlo. Měl jsem sice jednu havárku, která byla způsobena mou nepozorností, kdy se kosa zasavila o kovovou tyč vyčnívající ze země. Tím došlo k vyhnutí hřídele, tu jsem musel nechal narovnat a nůž vyměnít. Celé to stálo 1500kč. Nedokážu si ale představit situaci, kdy při běžné manipulaci dojde k utržení kola alespoň ne na sekačkách v cenové relaci 22000kč. Pokud se tak stalo, určitě by všechny zajímalo u jaký model se jedná.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 64.26 (?), 28.1.2010 13:42

První věc je otázka předpoklátané investice, druhá možnosti uskladnění, třetí otázka možnosti manipulace. Osobně se domnívám, ze na pozemku o výměře kterou uvádí tazatelka by byla mnohem výhodněljší sekačka se spalovacím motorem. Pokud je zahrada byť jen mírně ve svahu, jednoznačně vybavenou pojezdem a centrální nastavení výšky sečení taky zpříjemňuje život. Asi bych pri výběru hleděl i na to aby byla, nebo alespoň mohla být vybavena mulčovacím nožem tj. nožem který trávu popř na podzim spadené listí rozseká najemno, že je možné toto nechat ležet na trávníku, kde působí jako hnojivo a udržuje v távníku více živin a vlhkosti. Pokud je zatravnětá plocha celistvá, radím výkonnější motor s šířkou nože 50 i více cm, pokud je zatravněná plocha tvořena užšími chodníčky, popř nekde problematická místa kolem plotů, vinice, nebo stromků postačí šíře sečení i 45 nebo 48 cm. Tahat se na této ploše s kabelem by byl asi opruz. Konkrétní značku nebo model těžko doporučit. Sám jsem byl při výběru sekačky ovlivněn značkou Honda. Elektrocentrály s těmito motory používame v zaměstnání již roky a i po těchto letech provozu vyžadují tyto stroje jen něco málo servisu, spolehlivost je až neskutečná a startují na první zatažení. Motory Honda a Brigs a Straton jsou vemi podobné možná shodné. Jako doplněk k takovéto sekačce múžr být vhodný i el. strunový vyžínač na místa kolem plotů, stromků, kolem obrubníků. Je třeba počítat s tím, že na každé technice se múže dříve či později vyskytnout závada. čili možný a dostupný servis v místě zahrady nebo bydliště je výhodou.  Výkon sekaček se spalovacími motory je nesrovnateně vyšší proti sekačkám el, lépe zvládají i přerostlou trávu a náklady na provoz nejsou vysoké. Pří dodržení výrobcem doporučených lhůt na výměny oleje a při použití doporučených PHM máte vystaráno na mnoho let a na zahradě trávník jak cumel. j.c.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 28.1.2010 13:03
Záleží na poloze a rozměru zahrady vzhledem ke zdroji elektřiny. Musíte mít na paměti že za sebou budete mít kabel. Pokud je plocha bez stromů a keřů volil bych klidně elektrickou - zapnete a sečete. Pokud jsou na ploše stromky, keře apod., kupte motorovou, i když to pro vás bude trochu složitější co se týče provozu sekačky.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 28.1.2010 13:57

Jako žena nemusíte mít z motorové sekačky ani z jejího startování obavy Jako u všeho můžete koupit komfortnější,  dražší variantu - pojezd, centralní výška střihu, easy start, aj., něco za něco. Taky je rozdíl, jestli budete sekat ob den travní kobereček u domu nebo jednou za čas vyšší trávu v zahradě. Proto nejlíp poradí ten, kdo to uvidí.
   Pokud se naučíte správně vést kabel, je sečení rovných ploch elektřinou docela v pohodě. Existují i aku sekačky, ale v ruce jsem ji neměl.

host - 4.243 (?), 28.1.2010 14:33

Já bych se chtěl zmínit o možných motorech pro ženu v sekačkách. Mám názor, že motor Honda je pro ženu vhodnější. Díky automat. dekompresoru mají tyto motory prostě lehčí start než B&S. Jsou ženy které to neřeší a nastartují kde co, jen se o tom zmiňuji, kdyby to tazatelku zjímalo. Nehledejte za tím dýlerství nebo něco podobného.

Druhá věc je zinkované šasi. Zinek je dobrá věc proti korozi, ale šťávy ze sečené trávy jsou tak agresivní, že ani zinek dlouho neodolá, proto je třeba se o plechové šasi sekačky pravidelně starat, třeba po každém sečení i proto, že se agresivní travní mulč nebude dlouho zdržovat na stěnách a "žrát" co nemá.

host - 105.1 (?), 22.3.2010 9:37

Zastal bych se tu jemne elektrickych sekacek. Je totiz potreba skutecne vzit v uvahu typ nasazeni. Pri sekani zahrady u rodinneho domu, kde mate k dispozici napr. nekolik zasuvek kolem domu a pomerne neclenitou zahradu, tak odpada posledni a v podstate jedina nevyhoda elektrickych sekacek a to obtizne tahani kabelu. Jinak maji elektricke sekacni podle me jen vyhody - v podstate bezudrzbove, zadny smrad a necistoty z provozu, mnohem mensi hlucnost i hmotnost, nemusite shanet a vozit benzin (nemluve o jeho prelevani, pri cemz tato tekutina ma diky sve vzlinavosti stale tendence nekde stekat), prace v temer jakekoli poloze, okamzita pripravenos k praci, cena sekacky a cena provozu, konstrukcni jednoduchost a tedy bezporuchovost.

Bosch od lonska zacal vyrabet sekacni akumulatorove. Vsichni vime jak to s akumulatory je, takze jsem zvedav jaky to bude mit trzni uspech. Nicmene Bosch je preci jen znacka, ktera by si snad zadny vylozeny prehmat nedovolila.

host - 105.132 (?), 4.3.2010 19:06

Ja bych se naopak sekaček husqvarna zastal. Vlastním 4 roky model R 152 SVH Swivel s motorem honda. Na sekačce mi nic neodešlo ani neupadlo. Měl jsem sice jednu havárku, která byla způsobena mou nepozorností, kdy se kosa zasavila o kovovou tyč vyčnívající ze země. Tím došlo k vyhnutí hřídele, tu jsem musel nechal narovnat a nůž vyměnít. Celé to stálo 1500kč. Nedokážu si ale představit situaci, kdy při běžné manipulaci dojde k utržení kola alespoň ne na sekačkách v cenové relaci 22000kč. Pokud se tak stalo, určitě by všechny zajímalo u jaký model se jedná.

J.S. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3388) - 242.67 (?), 28.1.2010 16:58
Výbavu lze zvolit dle požadavků, ale pojezd by neměl chybět. Centrální nastavení výšky ocení zejména ten, kdo musí častěji měnit výšku sečení, plastový skelet nereziví, ale může prasknout neopravitelně, je ale lehčí. Záběr sekačky čím větší tím méně chození i času při sečení. Velká šířka znamená robustnějšî sekačku, což může vadit v menším prostoru a je na nerovném terénu nevýhodou - nůž se častěji dostane do kontaktu s drny a pod. Motory Honda, BS, dražší a profi na takovou plochu zbytečné. Výhodou je možnost měnit otáčky motoru plynem - páčkou na držadle, tím i rychlost pojezdu dle podmínek i fyz. možností obsluhy. Je i možnost volby rychlostí i variabilní pojezd, ale zde je větší % závad.

host - 58.185 (?), 28.1.2010 21:45

Je nesmysl, co tady píše uživatel zhruba uprostřed - motory Briggs a Honda nejsou vůbec shodné, ale technicky vzato - Hondy mají účinnější dekompresní systém, tudíž je start opravdu hračkou.

Co se týče modelů jednotlivých sekaček - na takovou plochu to chce opravdu záběr půl metru, pojezd. Výše zmiňovaná značka ALKO nepatří zrovna k nejlepším. Statisticky nejnižší poruchovost vykazují stroje značky Stiga, procento reklamací je naprosto minimální. Na takovou plochu je velmi dobrá sekačka Stiga Turbo 53 S - snadno startuje díky Hondě, má velký koš a pojezd.

Monika Mervartová - (5) - 213.50 (?), 28.1.2010 23:54

Všem moc děkuji za cenné rady! Pak bych ještě měla jeden dotaz, nenechám se často ovlivnit reklamou, ale u jedné nejmenované firmy běží v televizi dost masivní reklamy a nabízejí možnost výrazných slev, nevím jestli to není jen takový tahák a jaká je kvalita jejich strojů?

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.1.2010 7:09
Jednoduchý recept. Porovnejte ceny konkrétního výrobku s cenami na internetu. Rozhodující není výše slevy ale koncová cena.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz