Brill Crossover 102/16 H OHC

host - 99.40 (?)
3.2.2009 21:17

Jako prodejce a zároveň i servis, musíte mít za dobu fungování s výrobky různých značek jistě dobré i špatné zkušenosti. Nemohl byste se s námi podělit s vašim názorem na na traktory AGS? Mají v něčem slabinu? Jsou dostatečně spolehlivé? Skutečně jsou ND na tyto stroje levnější než na zahraniční značky, jak píše prospekt výrobce?  D.N

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 19.114 (?), 2.2.2009 10:47, zobrazeno: 16423x

Zdravím

Chtěl bych se optat, zdali má někdo zkušenosti s tímto zahradním trakorem. Poslední dobou se zaobírám výběrem trakrůrku a v hledáčku mi zbyla Stiga Estate Royal, HQ CTH 150 Twin a ještě bych chtěl shlédnout StarJet a právě zmiňovaný Brill Crossover. Díky Radek

host - 29.122 (?), 2.2.2009 13:27

Pokud se nemýlím, tak Brill má motor Honda GCV 520. Nevypadá nejhůř, ale kdybych měl vybírat z vašich nominací, vzal bych Stigu. Je to osvědčená kvalita za rozumnou cenu(motor Intek jednoválec s tlak.mazáním 17,5 HP).

host - 19.114 (?), 2.2.2009 13:54

Tento model má motor Honda GCV 530 - Twin. Měl jsem možnost hovořit s jedním servisákem zahradní techniky a on mi tvrdil, že dvouválec je co do životnosti a plynulosti chodu traktůrku lepší... něco na tom asi bude... ale procházel jsem fotky Brillu na netu (bohužel jsem jej ještě neviděl naživo) a připadá mi uživatelsky zpracovaný podobně jako Honda HF2417...(což je asi už jo traktor) pedály na ovládání hydra blízko u sebe, dobrý motor... zbytek je potřeba prozkoumat fyzicky... ale právě proto se taky ptám na praktické zkušenosti! Plus pro Stigu je asi všudepřítomný servis a prověřená kvalita... Diky Radek

host - 109.57 (?), 3.2.2009 15:30

Zdravím značky Brill taky nabízíme, ale tento traktor raději ne a to z důvodu původu traktoru, on Brill jako takový traktory vůbec nevyrábí, on si je nechá montovat Al- Kem (nebo společně s AL-Kem) což mě jako prodejce značně odrazuje. Motor Honda zní hodně dobře, ale co zbytek??? Raději svým zákazníkům nabízím zahradní traktory Jonsered (např. LT2216CMA2 V-Twin B&S za 74.500,-) a AGS, protože tam člověk ví co v nich má. Jinak sekačky Brill Evolution, Hattrick, nebo jejich vřetenovky nemají konkurenci. Co se týče Stigy neznám prodejní program, neopravuji tudíž nemohu soudit.

ZF Orlová

host - 99.40 (?), 3.2.2009 21:17

Jako prodejce a zároveň i servis, musíte mít za dobu fungování s výrobky různých značek jistě dobré i špatné zkušenosti. Nemohl byste se s námi podělit s vašim názorem na na traktory AGS? Mají v něčem slabinu? Jsou dostatečně spolehlivé? Skutečně jsou ND na tyto stroje levnější než na zahraniční značky, jak píše prospekt výrobce?  D.N

host - 109.57 (?), 4.2.2009 14:51

Traktory AGS si moc nehrají na pohlednost (ikdyž poslední Starjety 08-) vypadají celkem k světu, ale spíš se zaměřují na mechanickou odolnost. Nemají kontrolky na nabíjení apod jako např. Honda, ale na druhou stranu o věc méně co se může pokazit. Máme jeden traktor nějaký pátek u služeb města a další dva se 17.5 intekem na fotbalových hřištích a hromadu mezi obyč lidmi většinou 17.5 Intek a pár 20Hp Vanguard. Služby města mají 20Hp Vanguarda bez uzávěry, tuším, že letos to bude 5. sezóna v provozu, naběháno má cca 850- 900 motohodin a má se čile k světu. Za tyto léta provozu si měnili řemenice, kladky, řemeny, čepy, nože, 2x elektro spojku, 1x vypínač elektrospojky, 2x řízení, tlumič pod pedálem ovládání převodovky, 1x baterii atd atd. prostě drobnosti, olej, olejový filtr i vzduchový jsou samozřejmostí. Hlavní díly jako motor a převodovka, rám, přední litinová náprava jsou původní, na dobíjení bez problémů, na rám není sáhnuto tzn. žádné zesilování jak je to běžné u některých levnějších nebo rádoby profi strojů (jako jejich předchozí Westwood s manuální převodovkou a 2x do roka měněnými kolečky v ní). Ceny několika ND AGS ozubený řemen sečení: 1050,- řemen náhonu sečení: 250,- řemenice 165, 135,- a 125,- pro srovnání šestihranný řemen na Jonsereda LT2216CMA2 na náhon sečení stojí: 1.500,- na Husqvarna CTH 150 1700,-. AGS má mezi noži ozubený řemen aby se nepotkaly a řemen náhonu sečení od elektrospojky na řemenici na sekací plošině. Ozubený má životnost cca 100- 300 motohodin, samozřejmě záleží na tom co sekáte a jaké rázy za svůj život pobere, na fotbalových hřištích 300 motohodin není problém. Klínový pohonu sečení taky podle sekaného terénu, ale cca 150 motohodin by zvládnout měly (u služeb kde sekají až přerostlou trávu, tam jim to odchází po asi 50- 100 motohodinách). Řemeny náhonu převodovky se dají koupit běžně podle rozměru a stojí asi 150- 200kč, vydrží asi 100 motohodin.

Myslím si že AGS je celkem slušný nepřetechnizovaný nezmar a taky jedním sekám.

ZF

host - 165.53 (?), 4.2.2009 18:21

AGS je asi dobrý. Soused ho má už 3. sezónu a pořád mu to funguje.Seče 50 arů.Neviděl jsem, že by řešil nějaké problémy jak zde na fóru v roce 2008 popisují s traktorky Partner či Husqvarna. Ani si na něj nestěžuje. Kupoval si ho také proto, že ND jsou levnější než na zahraniční stroje. Vzhledově AGS nic moc (já mu říkám Berušák), ale konstrukce dobrá. Má jednoválec 17,5 HP AVS. Chtěl jsem koupit AGS s dvouválcem Vanguard, ale stojí stále 106.000 Kč. Žádná slevová akce na něj nebyla.Jejich vzhled už je teď lepší. Nakonec jsem v akci na podzim koupil XT200HD v Mountfieldu za 79.000 Kč. Několikrát jsem se sousedem o XT200HD mluvil (ho odradila původní cena před 3 roky), protože jsem byl rozhodnutý pro AGS 102/18. Rozdíl cen byl ale strašný.Riskl jsem to.Uvidím, jak obstojí v konkurenci s AGS. Kolega v práci má 2 roky XT200HD a taky neřeší źatím žádné problémy. A seče zatravněné pole a ne žádný park.

host - 19.114 (?), 5.2.2009 10:50

Musím uznat, že mnohé díly na Brillu a Al-ku vypadají shodně. Z Vaší reakce mi vyplívá, že AL-KO nejsou dobré traktory. Máte někdo doma Al-ko, kdo by se k tomu vyjádřil? To že se část traktorů více značek vyrábí v jedné fabrice... to je podle mě docela běžné! Díky Radek

host - 29.122 (?), 5.2.2009 11:52

Ta unifikace není ničím zvláštním, podívejte se na sekačky AL_KO a sekačky Brill, některé modely jsou si hodně podobné.

Kdybych vybíral tarktor, bral bych takový, který vyrábí evropská jednička GGP- CastelGarden, Stiga, Dolmar, Solo, Honda nebo některý z našich traktorů Starjet

host - 19.114 (?), 5.2.2009 15:28

Jo na Dolmar jsem se taky díval... taky mají model s motorem Honda, který by se mi zamlouval... ale nějak nejsem jistý se servisem... stránky jsou docela mizerné... více méně jako doplněk Makity... a seznam prodejců a servisů na DOLMAR jsem nenašel. Taky by ten traktor chtělo předem vidět na živo! Radek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz