Benzínová strunovka - chybí výkon

host - 150.228 (?)
23.7.2009 12:34

Poměru 1:5 jsem rozhodně nedosáhl... spíš bych řekl, že to mohlo být tak 1:30, možná 1:40...ještě to dnes jednou zkusím, třeba se to s čistším benzínem umoudří...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 150.228 (?), 22.7.2009 11:43, zobrazeno: 8982x

Mám následující problém. Mám doma dvoutaktní strunovku. Když jsem naposledy dolíval směs benzínu a oleje, nedopatřením jsem zřejmě do směsi dal moc oleje. Ze začátku se všechno zdálo bez problémů, ale po sekání jsem si všiml, že motor hodně špiní - v určitých místech z něho teče černá olejovitá špína. Když jsem po čase chtěl sekat znova, zjistil jsem, že sekačka jakoby neměla výkon - pokud jí pustím z otáček, nebo pokud se dostanu do hluboké trávy, okamžitě chcípne. Motor se celkově nedokáže dostat do stejně vysokých otáček jako se správnou směsí (alespoň dle zvuku). Je nějaký způsob, jak motor dostat zpátky do kondice? Díky za odpověď

L. Radek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (404) - 126.70 (?), 22.7.2009 15:29
Take jsem parkrat prelil olej, ale zadne problemy, krome jiz zminovaneho vytoku cerne tekutiny z vyfuku, jsem nezaznamenal. Pokud je opravdu ztrata vykonu zpusobena smesi, tak by melo stacit pouziti noveho benzinu ve spravnem pomeru popripade vycisteni svicky dratenym kartacem od karbonu a jestli by ani toto nepomohlo, demontovat vyfuk a vypalit ho. Je toho vice, napr. u me ztratil vyzinac vykon diky spatnemu benzinu. Pokud jsem neco opomel, mistni odbornici me jiste doplni. R.

host - 94.76 (?), 22.7.2009 23:03

Kolik to je „moc oleje“ a jaký olej? Pokud se používá kvalitní olej, tak větší množství oleje v benzínu motoru nemůže ublížit. Když půjdeme do extrémů, tak problémy se startem, nebo očividné snížení výkonu můžeme začít pociťovat zhruba při poměru 1:5. Vytékání černiska z výfuku poukazuje na to, že olej se nedokázal spálit a začne se hromadit ve výfuku. To však může být způsobeno jak olejem který se špatně spaluje, tak jeho množstvím. Ještě uvedu že rozdrolený hliník spolu se směsí také tvoří černou sirupovitou tekutinu, která se ale přeci jen chová trošku odlišně, ale to bych vás mohl zbytečně strašit, protože to by naopak byl začátek konce.

host - 150.228 (?), 23.7.2009 12:34

Poměru 1:5 jsem rozhodně nedosáhl... spíš bych řekl, že to mohlo být tak 1:30, možná 1:40...ještě to dnes jednou zkusím, třeba se to s čistším benzínem umoudří...

host - 94.76 (?), 23.7.2009 15:48
Jestli jste použil čerstvou pohonnou směs rozmíchanou se správným olejem v poměru 1:30 (1:40) a motor vykazuje známky nesprávného chodu, potom příčinu problému hledejte jinde, nebo v jiných dříve použitých směsích. Tento poměr tomu nemohl ublížit, pokud už motor nebyl vydřený.

host - 18.99 (?), 21.9.2009 14:43

ahoj měl jsem taky něco podobného. chce to vymontovat a vyčistit svíčku třeba i několikrát něž vyjedeš nádrž a bude po problému pojede to zas jako letadlo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz