Benzínová sekačka - "vypnutelný" pojezd

host - 157.179 (?)
9.3.2010 20:54

Měl jsem kdysi podobný problém na italské sekačce. Byla zalepená volnoběžka v kolech. Po vyčištění a namazání není téměř poznat, zda se na volnoběžku jede dopředu nebo dozadu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 250.138 (?), 9.3.2010 17:01

No zas takový pako, abych si nepamatoval, že sekačka jde dopředu hůř než zpět nejsem. Když ji potřebuji potáhnout kousek bez motoru, třeba když dojde benzín, tak ji vždycky tahám za sebou, protože to jde prostě lehčej.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 9.3.2010 17:31

No to bych si ani nedovolil napsat! Ale pak ji tedy čeká servis i když občas se už taky vracím do dětských let a některé věci raději táhnu, než tlačím .

host - 11.107 (?), 9.3.2010 20:36

Já teda nevím, ale s tím "tíž - lehčejc" je někde chyba pánové. Pan Vysloužil to opsal jak by to mělo být a pokud má ferda sekačku z MF a deset let starou, tak je to s největší pravděpodobností Castel Garden a ten by se měl chovat jako píše Pan Vysloužil tuplem. Vždyť se seznamte s konstrukcí a mělo by to být jasné. Taky by nebylo vůbec špatný, když má někdo nějaké problémy na stroji, aby taky laskavě napsal o jaký typ, nebo značku se jedná. Když volá do servisu taky neříká "já mám auto a potřeboval bych ho opravit".

host - 157.179 (?), 9.3.2010 20:54

Měl jsem kdysi podobný problém na italské sekačce. Byla zalepená volnoběžka v kolech. Po vyčištění a namazání není téměř poznat, zda se na volnoběžku jede dopředu nebo dozadu.

host - 49.18 (?), 9.3.2010 21:21

Protože seču více pozemků, tak jsem si na jeden menší (abych nemusel sekačku převážet) pořídil z baubau Alko a musím se zastat pana Ferdy, protože od začátku to je tak jak popisuje. Ale, když zmáčknu u nenastartovaný pojezd a tlačím ji, tak jde lehce. Tomáš.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 9.3.2010 21:43

Převážná většina (jsou i výjimky), pojezdů je řešena tak, že na klikové hřídeli, tam kde je nůž, je řemenice a pomocí klínového řemenu je poháněna převodovka s převodem na hřídel kol. V kolech je vlastně rohatka a západka je jakýsi přesouvající se kus "pásoviny". Jestliže se pomocí lanka propojí pohon motoru až ke kolům, směrem vpřed se kola otáčejí volně, směrem vzad jsou blokována západkou na hřídeli proti rohatkám v kolech. To platí při správně nastaveném lanku a řemenu. Např. sekačky zn. TORO (nevím zda i nyní, ale dříve prodávané v MF), však mají i v kolech ozubená kolečka a zde může docházet časem k jednostrannému opotřebení ozubení a tím i k většímu odporu v opačném směru. Může zde i vlivem špatného seřízení docházet k "přetahování se" s řemenem. Musel bych znát značku a model Ferdovy kosačky a i těch Alko sekaček bylo a je velká spousta a jaký systém má ta která je rozhodující vědět model. Převážně to ale vždy je o seřízení.

host - 35.71 (?), 10.3.2010 14:07

Znovu říkám, co jsem napsal, v kolech je tzv. volnoběžka, která umožňuje kolům točit se dopředu rychleji když zatáčíme, nebo se se sekačkou rozběhneme, nebo když ji chceme zatlačit do garáže nenastartovanou. Jinak to fungovat nemůže, ale pozor při rozebírání, čištění a mazání volnoběžky, které je potřeba čas od času udělat- jsou to součástky, které se dají vzájemně přehodit, nebo namontovat obráceně a to pak funguje všelijak, nebo vůbec. Proto pozor na správnou montáž!!!

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz