Benzínová sekačka pozemek 1300m2
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.28 (?), 13.7.2018 20:00
Stiga měla plynulý rozjezd už před lety, když jsem kupoval tetě sekačku, právě začali dávat ty nové motory od b&s s ready/startem((bez cupáku).Taky to byl záběr 50cm, dále měla měkčené rukojeti, rychloupínáky na složení, větší kola, stála asi 12tis.Co znamená rychlé zastavení nože?O kámen apod?Mají to všechny sekačky nějak řešeny-střižné hliníkové kolíky, nebo podložky-dnes nejčastější, stačí vyměnit podložku za pár kaček, po protočení kudly nebo si je vyseknout sám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.218 (?), 14.7.2018 9:13
Ano myslel jsem ochranu proti tomu, když se nůž zastaví např. o zabetonovanou trubku... Co se týče toho rozjezdu, tak jsem zkoušel Stigu 48 a při rozjíždění poskočila=nebylo to plynulé. U staré sekačky nebyl problém s plynulým rozjezdem - když člověk plynule posouval "rukojeť" pro pojezd. Sám vybírám něco podobného a nemůžu se rozhodnout. Nevím jaká je kvalita Vari oproti Stiga apod...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.218 (?), 14.7.2018 11:11
Ta z Lidlu vypadá zajímavě, ale asi nemá startování šňůrou, že? Bez elektřiny by nešla nastartovat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.218 (?), 15.7.2018 22:19
A jak je to s náhradními dily? Budou se dat někde v budoucnu koupit?
Mam v tuto chvíli dilema co koupit, jestli nejakou levnou sekacku za 5t, nebo neco drazsiho za 10t. např. Vari MP1 504 B. A teď mne ještě zaujala tato z Lidlu. Nema úplně nejslabší motor B&S 450, ale zase mam strach z el. startu a dostupnosti náhradních dílů...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.16 (?), 17.7.2018 11:11
Naši západní sousedé, takové starosti nemají. Obyčejně si na každou sezonu kupují nový stroj této kategorie, no někdy se zadaří a ty stroje jsou dva, samozřejmě pokaždé něco jiného, aby byli in.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 163.90 (?), 18.7.2018 11:51
Třetím rokem používám na hrbolatý pozemek cca 1600m2 trávy HECHT 5484 SX a jsem spokojen. Hlavně s pojezdem a variabilní převodovkou. Letní řidší trávu "přeletím" na nejvyšší rychlost, což hodně šetří čas.
Dnes bych si vybral tu samou, ale s elektrostartem - holt jsem zpohodlněl :-).
Za ty roky žádná závada.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 15.7 (?), 20.7.2018 17:42
Jo, tak to Vám tak budu věřit. hecht je prvotřídní šmejd a to naprost ve všem, i v sekačkách. Typicky laciná čínská marketovka, která má několik zásadních slabin. Od poruchovýho startování, přes slabý upevnění držáků zadních kol až po rezavějící šasi po dvou letech.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|