Al-ko sekačka
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 99.246 (?), 28.6.2009 22:15
dobrý den
já mam Al-ko 46 br, každý týden sekam cca 1200m2 a mužu říct jen v poho servis si dělám sám a jedine co jsem zatím vyměnil je zap. svíčka.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.108 (?), 14.5.2011 2:02
Tiež mám túto mašinku, asi 5 rokov, celkom som s ňou spokojný, žiaden servis, len výmena oleja a brúsenie noža. Menší problém mi robí, že v pomerne pravidelných intervaloch - ca 20 sec - klesnú otáčky ca na 1-2 sec aj pri nezaťaženom motore. Dá sa to nejak zoradiť? a ako vlastne čistiť tieto kosačky? Podľa návodu sa prevracať nesmie a keď ju prevrátim, tak ca 1 min ide potom ťažšie naštartovať a z výfuku ide hustý dym - asi niekde do palivovej sústavy natečie olej. Ako ju čistiť?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 144.85 (?), 31.7.2009 21:50
Pokud myslíte sekačku AL-KO Comfort 40 E, tak s tou mám negativní zkušenost hned po prvním sečení. Jakmile motor nabral na otáčkách, začal se otevírat poklop sběrného koše a posekaná tráva tudíž létala všude. Zkoušel jsem ho několikrát znovu zaklapnout, ale bylo to pořád stejný. Je to maličkost, ale jsem z toto otrávený...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 171.30 (?), 29.9.2009 13:14
Poklop u koše se otevře, pokud sekačku špatně smontujete a nedáte k poklopu výrobcem předepsanou a dodávanou pružinu. Mně tam chyběla (kupoval jsem poslední smontovaný kus) a tak mi prodejce musel dát pružinu dodatečně.
Prodejci sekačku totiž z důvodu jednoduchosti montáže většinou nesloží celou a zbytek dílů pak ztratí.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.68 (?), 10.5.2011 14:13
Dobrý den, já mám také typ Alko Comfort 40E, co te týče té pružiny, tak se mi to taky stalo, máte to špatně smontované, pak to bude již v pořádku. Se sekačnou jsem spokojený, jediné co mi dělá problémy jsou kolečka, která bohužel nic nevydrží, je to celé z plastu a jelikož sekám i v mírném svahu, tak se zadní plastová kolečka často lámou, je to sekačka pouze pro rovné travnaté plochy. Pokud by toto výrobce zkvalitnil, tak bych k sekačce neměl vůbec žádné výhrady. Plast by se měl nahradit starým dobrým kovem.
D.K.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 236.250 (?), 24.5.2011 18:07
Al-ko Premium 470BRE elektro start
Máte někdo tuhle? Já měla 10 let Al-ko a naprostá spokojenost jediná oprava a teď motor OK, ale oprava pojezdu by by vyšla draho, tak koukám po nové.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mnkk - (23) - 48.96 (?), 19.7.2011 13:09
Ja mám kosačku al-ko 46br. Kosím s ňou cca 9 rokov raz za týždeň. Za celu dobu boli tieto poruchy: po 3 rokoch nešiel pojazd- vypadla nejaká pružina, cca po 6tich rokoch odišiel regulátor otáčok. Po 6 tich rokoch sa menil prvý krat olej, teraz sa chystám na druhú výmenu. Od nova doteraz štartuje motor na prvý ťah. Som maximálne spokojný. Motor je tecumseh a je max. spolahlivý. Kolečka mám tiež plastové a nemám žiadny problém. Prvé 4 roky som kosil cca 500m2, teraz cca 300m2. Mám stále povodnú sviečku. Nepodarok sa nájde u každej značky, nie len u alka. Máme doma hondu (náhrada za al-ko) a tá zle štartuje a vobec nie je vyvažená- tažko sa s ňou otáča. Honda stala 15 000... Neodsudzoval by som žiadnu značku ani by som nikoho neodradil od kúpi... Kto ma šťastie kúpi dobrú čínu, kto nemá šťastie, tomu nepomože ani nemec ani japonec...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
mnkk - (23) - 73.118 (?), 19.7.2011 19:28
Teraz uz viem, že sa má meniť každy rok, ale podla mňa je zbytočné meniť olej každý rok. Možno keď niekto kosí 2000m2 za týždeň tak áno, ale kosím max. 4500m2 za rok a to je nič... Uznávam, že 6 rokov je vela, ale nič sa nestalo, tak je to ok.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|