Ake mate skusenosti s akumulatorovou kosackou?

host - 56.81 (?)
30.8.2021 20:32

Pri kúpe akumulátorovej kosačky si uvedomte že kosačky sa predávajú bez akumulátorov.A slušný akumulátor stojí okolo 250 euro a viac. Treba vám dva.takže kosačka 500 euro + 500 akumulátori. Oplatí sa vám to? Ak stratia oba 40 percent kapacity po troch rokoch čo budete robiť?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 121.2 (?), 25.4.2021 16:51, zobrazeno: 3924x
Pouzivam zatial staru elektricku kosacku. Ale nastal cas posunut sa na vyssi level, nebavi ma uz narabat s kablom. Benzinovu kosacku som predbezne zavehol, lebo sa jedna vacsinou o robustne stroje. Dokopy sa jedna o priblizne 200m2, na samostatnych piatich plochach. Roboticku kosacku som tiez zavrhol, lebo tie travnate plochy su od seba pomerne daleko, oddelene chodnikmi, cestou a pod. Takze mi z toho vychadza najlepsie akumulatorova kosacka. Preto by som chcel vediet nazory ludi, co ju pouzivaju. Pripadne aj poradit presny typ. Dakujem.

host - 35.179 (?), 11.8.2021 15:52

predovšetkým sa budete musiet zmierit s menším výkonom, oproti elektrickej. Teda budete musiet kosit častejšie, alebo kosačku tlačit pomalšie. Ja som kupil Karcher 18volt.36V by mala určite vačší výkon, ale hmotnost je o 5kg vačšia. Mám pomerne malu plochu, takže 18V mi bohate stačí. Oproti elektrickej je podstatne lahšia, velmy lahko sa tlačí, má skvelo vyriešené nastavenie výšky kosenia a dá sa zložit, takže nezaberá miesto, ako elektrická a odpadaju patálie s káblom. Velmy dobre sa premiestnuje v zloženom stave, má držadlo. štandardne dodávaný akumulátor 2,5 Ah je velmy málo, mne stačí, ale vy budete potrebovat 2 ks 5 Ah. má i možnost mulčovania, koš je plastovo tkaninový, takže sa dá zložit a je lahučký, nasadenie je rýchle. Kosačka trávu zbiera dobre, nemetá ju do strán. Oproti elektrickej si ale poriadne priplatíte, a akumulátory su velmy drahé, najma 5Ah.. Elektricku už ani nepoužívam. Motor nemá žiadne chladenie, takže na velké plochy určite nepoužitelná-na to su benzínové. Ked vyžmýkam 2,5Ah do mrtva-má ochranu, tak sa ešte tepelná ochrana nevypne-ked ju má. Rýchlonabíjačka až tak rýchla nie je, čo je čiastočne i výhoda-pre aku je pomalšie nabjíanie výhoda. Batéria má displej, ktorý zobrazuje aktuálny stav v %,pri nabíjaní zobrazuje potrebný čas na nabíjanie a stupen nabitia. Negatívne hodnotím šachtu pre aku, musí sa tam zarazit pomerne tvrdo a nabíjačku, ktorá akumulátor nearetuje a pri naklonení vzadsa betéria vlatnou hmotnostou vysunie, alebo vypadne. Má ale možnost montáže na stenu, hmoždinky ale k nabjačke nedodávaju v kbalení.

host - 230.40 (?), 11.8.2021 20:14

taky me to zajima   mam plochu do  300 m2 jaka by byla dostacujici sekacka   sekalo by se 2x tydne predem  dekuji za kazdy nazor      vasek

host - 91.196 (?), 12.8.2021 7:51

Máme sekačku a kosu Hecht, baterie 40 v. Většinou jede sekačka, pak po vyšťavení baterie do ní šupneme druhou a jede se dál. Kosou řešíme pro sekačku méně dostupná místa. Je to perfektní-hlavně výrazně tišší a nesmrdící prácička, úplně se o možnost sekat v rodině přetahujemecheeky. Dřív-přes 40 let jsem všechno valil ruční kosou, srpem, záda už bolela-to teď nehrozí. Jo a jde asi o 800m čtv.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.8.2021 9:44

Tohle téma mě dost zajímá, protože už mě nebaví tahat kabel. Mám akumulátorové postřikovače a nůžky na živý plot a jsem s nimi spokojen. Budu věřit panu SPCH a potažmo i doktoru Vysloužilovi, že mají s Hechtem dobré zkušenosti. Já ne. 

host - 56.81 (?), 30.8.2021 20:32

Pri kúpe akumulátorovej kosačky si uvedomte že kosačky sa predávajú bez akumulátorov.A slušný akumulátor stojí okolo 250 euro a viac. Treba vám dva.takže kosačka 500 euro + 500 akumulátori. Oplatí sa vám to? Ak stratia oba 40 percent kapacity po troch rokoch čo budete robiť?

Lauryss - (3) - 154.139 (?), 26.10.2021 12:25

My tento typ sekačky máme a byla to nejlepší volba. Dá se sehnat i s baterií, ale je potřeba hledat. Za mě tohle super volba. Nejste limitovaní elektrickým připojením, ani dokupováním benzinu.

host - 114.52 (?), 31.12.2021 17:51

niektoré sa predávaju i nabíjačkou a aku. Karcher mal akcciu, ked dával 1 akumulátor a nabíjačku zdarma. V košíku Vám to síce prirátalo 150€,ale po kompletnom vyplnení ste platili len za kosačku

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.5.2022 11:23

Koupil jsem si takového menšího "kocoura" a jsem docela překvapen, že na "dvojkovou" baterku obsekám všedchno, co potřebuju. Co bude dál, to se uvidí, strunu jsem ještě neměnil. Každopádně velká pohoda bez šňúry. "Kocour" je lehký a nemusí být ani popruh na rameno. 

host - 81.144 (?), 6.5.2022 14:35

Při přečtení nadpisu jsem si okamžite vybavil televizní pořad Farmář hledá ženu SK. Na kosáčce tam jedna farmářka dokonale utavila svého nápadníka. Tohle byla naprosto nezapomenutelná podívaná. A i když jsem sledoval   různé i naše řady, nic podobného jsem nikdy neviděl. Já si bez popruhů na obě ramena nedokážu sečení vůbec představit. Tak at dobře slouží.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz