4 X 4 proti malotraktoru
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.158 (?), 3.1.2009 20:26
Uvažování o vraku je chrakteristické pro český i moravský živel. Ale vážněji - doporučuji a podporuji vlastní zkušeností pořízení užitkové čtyřkolky 4x4. Myslím ATV - žádné autíčka. Čtyřkolka umí v lese skoro všechno, na políčku si s ní hravě poradíte a ještě si užijete. Nepíšete jaké nářadí chcete používat; vězte, že ATV utáhne pluh, vláčí, vyorává, tahá sekačku, stahuje a vyváží dřevo atd. Zkuste stránky o ATV nebo quad. Peníze? Když se chce všechno jde. Hodně zdaru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.108 (?), 3.1.2009 22:46
Já si myslím to samé co Jiří... Kupte si nějaký teréŇák,, hlavně né moc nový samá elektronika to se podělá a máte auto na měsíc v tahu-zkušenost mého kámoše s úplně novým teréňákem za 600 000.Koupil ho dva měsíce dobrý pak se mu tam něco podělalo v elektrice okolo klimatizace a baterie, nikde nemohli přjít na to co tomu je a apk zjistili že vyhořeli nějaké pojistky které jsou zkryty pod baterií, a za všechny testy aby zjistil co tomu je dal 8 tisíc, já za mojí vitaru dal 80 000 a jezdím už 4 roky bez problémů... Kupte terénáka nechte si to zorat a na další práce okolo brambor si pořídíte nějaké malé VARI, k tomu vozík a máte vše potřebné
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.108 (?), 4.1.2009 21:13
Jéé, mám tu samou akorát v jiné barvě
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 24.183 (?), 5.1.2009 18:35
4kolka je sice lepší řešení než terénní auto, ale pro zemědělské práce je třeba stroj nejenom silný, ale také se správným rozchodem kol, aby se mohlo do řádků brambor při hrobkování, do vinohradu,...
Teď mě tak napadá, jak se asi uchladí takový teréńák ve 35stupňovém hicu při sekání 2 hektarové louky... tedy pokud se někomu podaří na něj naroubovat sekačku, případně obracák.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.252 (?), 10.6.2009 7:40
Já jsem šel cestou ATV, ale potřebuji trávu jen mulčovat a odklízet sníh.
Trávu na seno z větší plochy, navíc s polními pracemi bych určitě svěřil traktoru. Univerzálnost je jistě lákavá, ale nakonec problémová.
Jiří
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|