Jak rozeznat okrasné a jedlé fazole?



host - 183.242 (?)
3.4.2010 9:38

A takový barevný fazovlový salát! Mňááám

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 6.43 (?), 17.8.2007 19:42, zobrazeno: 26319x
Prosím o radu, jak od sebe rozeznat okrasné a jedlé fazole. Máme mimořádnou úrodu, lusky jsou velké asi 20 cm a uvnitř jsou bílé fazole velikosti 2-3cm. Děkuji.
   
host - 174.166 (?), 30.3.2009 17:47

Našla jsem váš příspěvek trochu pozdě, ty bílé fazole už nejspíš nemáte  . Ale přesně takové se občas prodávají k jídlu, alespoň jsem je nedávno viděla v obchodě se zdravou výživou. A doma jsme vždycky jedli i okrasné fazole, ať už lusky nebo pak suché na polévku. Hanča

      
host - 209.208 (?), 9.3.2010 8:48

Okrasný fazol šarlatový je také výborný k jídlu, nevýhodou je že lusky brzo dřevnatí.

   
host - 158.26 (?), 2.4.2010 23:16

Někde jsem četla, že všechny fazole jsou jedlé. Respektive - fazole jsou jedovaté, jedlé jsou po uvaření. Všechny, okrasné i jedlé :-). Takže abych Vás nemátla - všechny fazole jsou jedlé, ale nesmí se jíst syrové.

      
host - 243.20 (?), 3.4.2010 3:45
Přesně tak, jedlé jsou všechny a ve směsi je pokrm pěkně pestrý (pokud mají stejnou dobu vaření - nutno vyzkoušet). Syrové (na rozdíl od hrachu) v žádném případě nejíst.
         
host - 183.242 (?), 3.4.2010 9:38

A takový barevný fazovlový salát! Mňááám

            
host - 162.128 (?), 4.4.2010 18:58
my vždycky vaříme bílé fazole, a do nich se přihodí pár barevných. u nás doma se tomu jídlu říká "švábi".
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika