Přesně tak, jedlé jsou všechny a ve směsi je pokrm pěkně pestrý (pokud mají stejnou dobu vaření - nutno vyzkoušet). Syrové (na rozdíl od hrachu) v žádném případě nejíst.
Prosím o radu, jak od sebe rozeznat okrasné a jedlé fazole. Máme mimořádnou úrodu, lusky jsou velké asi 20 cm a uvnitř jsou bílé fazole velikosti 2-3cm. Děkuji.
Našla jsem váš příspěvek trochu pozdě, ty bílé fazole už nejspíš nemáte . Ale přesně takové se občas prodávají k jídlu, alespoň jsem je nedávno viděla v obchodě se zdravou výživou. A doma jsme vždycky jedli i okrasné fazole, ať už lusky nebo pak suché na polévku. Hanča
Někde jsem četla, že všechny fazole jsou jedlé. Respektive - fazole jsou jedovaté, jedlé jsou po uvaření. Všechny, okrasné i jedlé :-). Takže abych Vás nemátla - všechny fazole jsou jedlé, ale nesmí se jíst syrové.
Přesně tak, jedlé jsou všechny a ve směsi je pokrm pěkně pestrý (pokud mají stejnou dobu vaření - nutno vyzkoušet). Syrové (na rozdíl od hrachu) v žádném případě nejíst.