Rebarbora

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?)
3.6.2013 15:43

pro jednou to vydrží pokud byste to dělala každý rok rostliny by slábly. Mladší rostlina je na to choulostivější starší zapěstované to neublíží, stačí pak něčím pohnojit a poroste opět jako z vody letos asi určitě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 2.6.2013 19:43

mám dvě mega rostliny staré cca 9-1O let.Jedna z nich mi letos trochu zastińuje rajčata, chtěla bych ji celou sklidit, tj.vylomit všechny řapíky a spotřebovat.Neublížím jí tím?Vždycky sklízím postupně jen sem tam řapík, rostliny sou velmi mohutné s tlustými řapíky tak mi vždycky stačí tak 3.Před pár lety byly hrozné kroupy, v červnu a roztřískaly mi obě rostliny tak, že z nich nezbylo nic, než pár cárů.Vše sem musela zlikvidovat a vylámat./ bez potíží obrostly/.Ale to byla jiná situace a nutnost, nedalo se nic dělat.Nechci rostlinu otrhat, pokud by jí to mohlo ublížit.Byla to náhoda že tak rychle tenkrát vyrostly nové listy nebo můžu sklidit vše naráz.Možná je to hloupý dotaz, ale nerada bych o rostliny přišla.

Františka - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (164) - 176.163 (?), 3.6.2013 15:43

pro jednou to vydrží pokud byste to dělala každý rok rostliny by slábly. Mladší rostlina je na to choulostivější starší zapěstované to neublíží, stačí pak něčím pohnojit a poroste opět jako z vody letos asi určitě.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 3.6.2013 16:18

díky, tak tu jednu nechám a druhou oberu, sou to staré a silné rostliny, a ta jedna stíní rajčatům, příští rok tam bude něco jiné, tak už to vadit nebude.Hnojená je až až, je na kraji záhonů kde se dával loni hnůj, proto sou to takoví mamuti.Teď v té vodě to poroste, že by mě to schovalo, tak ta jedna musí jít sklidit.Doufám tedy, že to překoná.Asi ano.Tenkrát po ěch kroupách se to zbrchalo, a byly poloviční.

host - 202.35 (?), 30.6.2011 12:21
Dobrý den, chtěla bych se zaptat, jestli někdo nevíte, jestli je možné si přes zimu předpěstovat rebarboru v květináči. Sice jsem si v květnu vysadila na záhon, ale asi mi ji sežrali šneci a slimáci (zatím tam nebydlíme a zahrada byla neudržovaná, tak jich tam je mraky). Na jaře bysme chtěli celou zahradu zorat a urovnat terén, takže bych ji stejně musela příští rok přesadit.

host - 12.185 (?), 29.7.2011 18:43

Dobrý den, taky jsem před třemi lety vysela rebarboru do ještě neobydlené zahrady.Myslela jsem si, že ze semínek nic nebude, ale druhy rok na jaře mi vyrostly všechny. Tak zkuste počkat, předpěstování v květináči nevím nevím.Přesadila jsem je a dnes mám krásné rostliny.Mám je na plném slunci, nezalévám,nehnojím.

Katka_Ptacatko - (24) - 88.99 (?), 29.4.2012 16:51

Tak jak jsem psala loni, tak ani teď není po rebarboře ani stopy. Nějakou jsem si vypěstovala v květináči. Tři už jsem dala na zahradu, z toho 1 zašla. Další 2 mám na okně a mají se čile k světu a několik, co se přes zimu zatáhlo (pár dní jsme měli vyvnitř jen asi 2°C), tak čekám, jestli vylezou lístečky. Jak ty na zahradě, co přežily, tak na okně jsou z těch, které se v chladném období zatáhly a na jaře se zase ukázaly.

host - 110.50 (?), 8.6.2014 12:35

Také pěstuji rebarboru, ale lestos mám problém, na listech se jí začaly tvorřit rezaté fleky a chřadne. Vůbec nevím čím to může být. Mohl by mi někdo zkušený poradit. Mrzí mě že mi odchází protože ji miluje celá rodina. Děkuji ještě jednou za radu.

Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 8.6.2014 13:50

nebude to od krup?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025