Která zelenina je odolná španělským slimákům
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 8.2.2022 18:53
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.38 (?), 9.2.2022 9:16
drobnými granulkami ferramolu... Přísahám na holý pupek, že to funguje...
Našel někdo pod zemí, kam údajně chodí slimáci otrávení Ferramolem chcípnout, někdo mrtvého slimáka?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 243.226 (?), 9.2.2022 13:43
Je to tak, zkoušel jsem slimáky "chovat" v avkáriu a krmit je ferramolem, rozhodně to není pro ně potravina č.1 navíc k usmrcení potřebují sežrat okolo 20 granulí / kus a samotný proces úhynu trvá až tři dny.
Vanish sice funguje okamžitě, ale je to nebezpečná chemikálie která přímo likviduje necílové organismy, proto jej nepoužívám. Nemusím slimáky zničit za každou cenu.
Pivo je opravdu z více důvodů vhodná návnada a zároveň i jed, pokud potřebujete nepřímou ochranu, ale prodraží se.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 11.2.2022 7:16
Nejvhodnější návnada je rozšlápnutý slimák. Vždy dají přednost požírání vlastního druhu před zeleninou. Díky Vanish jsem před lety zlikvidoval obrovskou invazi a během velmi krátké doby. Velkým žírem už tehdy trpěl i ohromný lán krmné řepy...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 9.2.2022 15:08
Cit. z filmu Věry Chitilové: Vašu p..u sem neviděl, ale věřím, že ju máte. Dle mého pozorování je podmínkou dobré účinnosti gr.ferramolu vlhká půda pod rostlinami, které chci s jejich pomocí ochránit. S tím nemám problém-protože chci sklízet jahody, tak je v případě sucha zavlažuju kropičkou, v brambořišti v době max.narůstání natě je dostatečné vlhko vždy.To že to funguje v mých podmínkách je super, že tomu tak není u jiných pěstitelů je mi trošku líto , ale to já nevyřeším, sám toho mám na starosti až, až . Mé pěstění se odehrává poblíž rybníka a okolní pozemky-obecní jsou jednou, max.dvakrát ročně pohoněné tr.sekačkou bez sběru, tzn.že mají slimoši velmi dobré podmínky pro opakované množení. Vždy jim z předmětných granulí stavím hráz . SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
obo - Stříbrný Zahrádkář (122) - 99.186 (?), 8.2.2022 23:05
Já to třeba nevím, takže pro mne dobré info, ale nepoužívám chemii. Jediné co používám je sulka na česnek, Občas pár granulek k okurkám přo klíčení a kuprikol na jednu broskev a tabák na mšice....
Ano. Mám strupovitost i na rezistentech, slimáci mi žerou kde co a plíseň ukončí vegetaci dřív, než je zdrávo. Vím to, ale mám pro sebe relativně zdravější zeleninu a o to mi jde.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|