šeřík
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.12 (?), 31.5.2007 9:38
Letos mi vůbec nerozkvetl šeřík, přestože je to tak nenáročný keř. Poupata byla ,ale květy nevykvetly a zvadly. Oba jsou obyčejné fialové a jinde lidem kvetly - nevíte někdo proč se to přihodilo?Soňa
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.20 (?), 31.5.2007 10:56
Také jsem si toho u souseda všiml, podle mě sucho.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 111.107 (?), 10.5.2008 7:48
Množení šeříků řízky - z vytipovaného šeříku získám řízky - nevím ale zda bylinné nebo dřevité a v kterou dobu odebrat, ošetřím příslušným stimulátorem a zasadím do prohřáté zeminy a budu udržovat vlhké, prosím, kdo ví, ať upřesní, děkuji JITKA
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 210.66 (?), 2.5.2008 15:17
V květinářství se běžně prodávají přípravky na zakořenění dřevin.Zkušenosti s nimi mám a stojí cca 40-80kč a návod na použití je na něm napsán srozumitelně.Ale může se i s tím stát, že zakoření z deseti odřezků pouze dva nebo jeden, tak nebuďte smutní.Jana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.150 (?), 3.5.2008 8:46
Mám asi 3 roky na zahradě šeřík - má být žlutý(psali na cedulce v zahradnictví) no bílý není- roste na kmínku a vloni jsem si taky všímla, že odnožuje. Už je z něho asi 2m vysoký stromek. Jak je to se stříháním? Vloni kvetly všechny vrcholy, letos jen ty, které jsou na vrcholu stromku. A suché odkvetlé květy je třeba odstraňovat? Poradí mi někdo? Děkuji Hana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 102.78 (?), 3.5.2008 11:44
U šeříku je dobré skutečně odstranovat po odkvětu odkvetlá květenství. Začne pak lépe nasazovat květní pupeny pro příští rok. Pravdou je, že vlastním stromkový a tak se asi lépe ošetřuje. Mám naroubované dvě barvy: lila a žlutou-je tedy krémová, ale uvádí se jako žlutá. Je na plném slunci, když mě napadne, tak ho trochu zaliju a hnojím, když hnojím ovocné stromy. Ted bude teprve nakvétat, má dobře na květ nasazeno, už se těším na tu nádhernou vůni. Zatím z keřů mi kvete jen vonavá kalina-"Sněhová koule". Míla
|
|
|
|
|
|
|
|