Předčasné otužování platanu

host - 165.35 (?)
5.4.2009 8:16

Zdravím, my tedy před 2 roky pořídili sazenici, ale byla z teplejších poloh a již rašila, při nočních mrazících namrzl, ale pak ze spodní části obrazil, tak jsme zbytek ustříhly a je v pořádku. Ten Váš byl zvyklý také na trošku teplejší prostředí než-li je venku, nechte ho a uvidíte, ale zase takové mrazy již nejsou, tak by měl obrazit. Kdyžtak doněj škrábněte, jen třeba párátkem, zda je pod kůrou zelený, pokud ano, tak obrazí.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

xsi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (218) - 249.137 (?), 31.3.2009 21:03, zobrazeno: 3075x

Dobrý den. Min. rok vypěstovaný platánek ze semena mi letos začal rašit ve sklepě. Když letos začaly být teploty jakž takž nad nulou, dal jsem ho nedočkavě ven, ale nejspíš nečekaný mrazíky způsobily, že lístky zaschly. Teď je ve skleníku kam jsem ho měl dát určitě původně. Dokáže se leto sještě vzpamatovat? Je vysoký asi 15cm.

host - 165.35 (?), 5.4.2009 8:16

Zdravím, my tedy před 2 roky pořídili sazenici, ale byla z teplejších poloh a již rašila, při nočních mrazících namrzl, ale pak ze spodní části obrazil, tak jsme zbytek ustříhly a je v pořádku. Ten Váš byl zvyklý také na trošku teplejší prostředí než-li je venku, nechte ho a uvidíte, ale zase takové mrazy již nejsou, tak by měl obrazit. Kdyžtak doněj škrábněte, jen třeba párátkem, zda je pod kůrou zelený, pokud ano, tak obrazí.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz