Nizky listnaty ker

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?)
4.5.2009 2:03

To je opravdu tak náročná na vodu že se musí zalívat? A tvrdit že všechno stálezelené potřebuje zálivku to už bych spíš řekl že vůbec nevíte o čem mluvíte...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

aweissova - (1) - 190.127 (?), 3.5.2009 20:41, zobrazeno: 9687x
Jako novacek na zahrade prosim o radu o jaky ker jde, viz. fotografie. Mame je na severni strane u domu, cely podzim, zimu byli v poradku a ted na jare zacali vrchni listy usychat. Zduraznuji, ze jsem na zahrade zacatecnik a pomohla by mi rada o jakou rostlinu se jedna a jakou peci vyzaduje. Moc dekuji predem. A.
ker 1
ker 1
ker 2
ker 2

xsi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (218) - 249.137 (?), 3.5.2009 21:04

Je to bobkovišeň lékařská - Prunus laurocerasus

host - 176.18 (?), 3.5.2009 23:34

Pozor, celá rostlina je jedovatá. Jako každý stálezelený keř potřebuje zálivku i během zimy (při oblevě). Pokud Vám hnědnou listy na vrchní části, nebojte se, opadnou a vyrostou nové výhonky. Mě to letos udělala také - a zalévala jsem v zimě, ale výhonky už začínají vyrážet.

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 4.5.2009 2:03

To je opravdu tak náročná na vodu že se musí zalívat? A tvrdit že všechno stálezelené potřebuje zálivku to už bych spíš řekl že vůbec nevíte o čem mluvíte...

host - 176.18 (?), 4.5.2009 18:34

Nezlobte se, pane "kacíři", ale vím, o čem mluvím! Stálezelené rostliny odpařují vodu i v zimě podstatně víc než opadavé listnáče a proto se při oblevě zalévají, aby do jara neuschly (ne nezmrzly).           Lída

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 4.5.2009 19:44

Ne, mě jde o to tvrzení že vše stálezelené se musí zalívat. (ať už v létě nebo v zimě, to je jedno)

A co jsem hledal tak zrovna bobkovišeň je v USA považovaná za invazivní druh a to prý proto, že dobře snáší sucho a místní rostliny tak snadno přeroste. Takže opravdu nevidím k zalévání důvod.

host - 176.18 (?), 4.5.2009 20:38

Jenže já žiji v ČR a nevím o tom, že by tady byly invazivním druhem.Jinak jsem se teď schválně dívala na havlis.cz, arboeko.cz - doporučují zálivku při oblevě v zimě. Je možné, že v té části USA, o kterou se jedná, v zimě nemrzne a nějakou vláhu si najdou. Psala jsem totiž o zimní zálivce. Hádat se s Vámi nechci, ale přesto tvrdím, že stálezelené rostliny se v zimě při oblevě mají zalít.           Lída

host - 176.18 (?), 4.5.2009 20:41

ps - pro paní Alenu - horní lístky mohou být i "chycené" ostrým jarním sluníčkem.           L.

Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 4.5.2009 21:13

Ano, není tady invazivní, ale vzhledem k tomu že v USA je invazivní kvůli svojí odolnosti vůči suchu, tak asi nebude mít nijak zvláštní nároky.

A to co píšete je nesmysl, je to přesně naopak, suchem rostliny trpí když je půda zmrzlá, když je obleva tak už ne. (a vidíte že by někdo zalíval třeba borovice v lese?)

host - 88.37 (?), 11.5.2009 13:50

Všiml jste si, že se rostliny, třeba i stromy liší? Některé mají listy a jiné jehlice.A tak se liší i svými kořeny.Některé je mají při povrchu, jiné do hloubky(to je třeba právě borovice)  A proto také obývají různá teritoria a mají i jiné nároky, třeba i na vláhu.Nikdy jste neviděl uschlý smrk? Má kořeny při povrchu a tak stačí suché léto a podzim a je to. Často v zimě uschnou rododendrony.Jsou také listnaté, jako bobkovišeň.Oblevou se většinou rozumí v zimě oteplení.Ale nemusí při ní pršet a jsou i místa beze sněhu.Takže příspěvek, na který jste reagoval, nemusel být až takový nesmysl, jak se domníváte.Zdravím.Qiedo.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz