kroucená vrba
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 165.46 (?), 17.6.2012 11:00
Dobrý den máme problém s kroucenou vrbou nové výhonky vyraší narostou tak 10 cm a uschnou to se opakuje stále dokola.Ze spodu kde je kmen široký asi 20 cm také raší tam jsou zelené, ale problém je s korunou.Děkuji za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
host - 121.28 (?), 15.9.2018 12:13
Zdravím, já mám opačný problém, vrba mi roste jen dolů, větvičky se válí po zemi, kmínek je jen do výšky cca 150 cm. Nevíte, zda se dá docílit toho, aby rostla nahoru? Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.236 (?), 18.2.2014 8:22
Ano s vrbou lze vytvářet s pomocí nůžek opravdu hodně :-) I já zasadila větvičku a vypěstovala krásnou korunku. Po pár letech mi začala "přerůstat přes hlavu" a už se moc špatně ve výšce tvarovala. Jednoduše jsem korunku ufikla, nechala znovu pomalu obrůstat kmen a tohle dotvořila. Sice to teď vyžaduje častější udržování fazóny, ale líbí se mi to :-) Zuzana
|
|
|
|
|
|
|
host - 110.21 (?), 16.5.2008 14:19
Přesadili jsme si vrbičku ze zahradnictví, kde byla v nejlepší kondici, k jezírku, snažíme se ji hodně zalévat, ale i přesto schne. Záleváme stále málo? Jak často se má zalévat? Vzpamatuje se ještě, když ji hodně listí uschlo?
|
|
|
|
|
|
|
host - 93.242 (?), 5.6.2008 18:48
No já mám vrbu na zahradě už 5tým rokem a jelikož máme v létě problém s vodou tak ji prostě nezalévám. Místo na kterém roste taky nepatří mezi nejvlhčejší a roste. její výška je za tu dobu asi 1,80m, ale roste.A to ji dokonce předloni okousaly kůru srny, rána se zacelila a roste dál.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|