Keře v nádobách, do stínu

host - 190.68 (?)
29.4.2010 1:41

Dobrý den-navazuji na Váš dotaz a sděluji, že mně se po celá léta osvědčilo (již cca 20 let) pěstování buxusů (úprava střihem 2x do roka- v dubnu a červenci, hnojení cca každých čtrnáct dní nebo nyní hnojivo Floria pro keře do srpna). Mám je na jižní i severní straně- květináče o průměru 40-50cm na rostlinu. Taktéž i borovici v zakrslých druzích. Jedinou nutností je zalévat i v zimě v době při teplotách nad nulou, protože jinak tyto rostliny nezmrznou ale uschnou. Na dně květináčů dávám vždy drenáž ze štěrku. Jinak v půdě s přimícháním listovky či substrátu vylepšeno trochou písku. Zdravím a ať se daří.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 82.160 (?), 11.3.2010 14:05, zobrazeno: 12000x

Dobrý den, chtěla bych nějaké keříky do větších nádob ke zdi, kde svítí slunce pouze dopoledne.Mrazuvzdorné.Moc děkuji, pokud mi poradíte, Jana.

host - 49.39 (?), 11.3.2010 17:34

A jak velké jsou větší nádoby?

Chcete jehličnaté nebo listnaté, opadavé či stálezelené, jaké velikosti mohou dorůst, budete je pravidelně zalévat (dle jejich potřeby) anebo se občas budou muset obejít bez Vaší pomoci?

A taky zkuste vložit foto prostředí, kam chcete květináče umístit.

Josef.

host - 214.29 (?), 21.4.2010 23:21

Prosím, kdo mi poradí, ráda bych na balkonu / balkon je na západ slunce12.-20 hod/ pěstovala něco pěkného, co vydrží i přes zimu, je něco takového? Cesmína, dá se pěstovat v nádobě, Nebo, buxus?? Vloni jsem měla na balkonu pokojový hibiscus/ kvétl nádherně celé léto až do října/zazimovaný v bytě/Ale v zimě začal opadávat až odešel uplně/,nepomohlo ani přesadit a planou mandarinku taktéž nepřežila zimu/v bytě, shodila více jak polovinu listů, vypadala uboze a jara se nedočkala Také buxus přes léto si vedl celkem jakž takž// na zahrádce stejně veliký, měl více přírustků/květináč vyložený polystyrénem proti mrazu, ale buxus nepřežil, zkoušela jsem dosnu, břečtan V truhlíku jsem měla nádherné muškáty, ale stejně nejpěknější

host - 190.68 (?), 29.4.2010 1:41

Dobrý den-navazuji na Váš dotaz a sděluji, že mně se po celá léta osvědčilo (již cca 20 let) pěstování buxusů (úprava střihem 2x do roka- v dubnu a červenci, hnojení cca každých čtrnáct dní nebo nyní hnojivo Floria pro keře do srpna). Mám je na jižní i severní straně- květináče o průměru 40-50cm na rostlinu. Taktéž i borovici v zakrslých druzích. Jedinou nutností je zalévat i v zimě v době při teplotách nad nulou, protože jinak tyto rostliny nezmrznou ale uschnou. Na dně květináčů dávám vždy drenáž ze štěrku. Jinak v půdě s přimícháním listovky či substrátu vylepšeno trochou písku. Zdravím a ať se daří.

host - 209.225 (?), 11.3.2010 18:13

Ještě bych doplnil pana Josefa otázkou: Můžete ty nádoby na zimu schovat do chladných (tak okolo 0°C) a světlých prostor? Pokud ano, tak můžete použít třeba japonské javory. Jsou jich desítky druhů, z nichž některé prospívají jen v polostínu až stínu. Namátkou: acer palmatum Ukigumo, acer palmatum reticulatum, acer.palm Jordan, stín snese dobře i acer.palm. dissectum. Jsou to krásné pomalu rostoucí dřeviny, jenom v těch nádobách jim nemusí svědčit mrazy pod -6°C...

host - 82.160 (?), 12.3.2010 8:57

Dobrý den, děkuji za odpovědi.Nádoby schovat můžu do garáže, kde je světlo a myslím, že tam nikdy pod -6 C nebylo.Ty javory jsou nádherné, ale na moje místo dost široké.Záhon je asi 80 cm.Dám tam oblázky a na ně květináče podle velikosti rostlin.Zalévet budu podle potřeby.Hlavně do stínu a spíše do výšky.Mohou to být i jehličnany, ale víc by se mi líbily stálozelené neopadavé.Třeba buxus, čechrava japonská ap? Jana

xsi - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (218) - 10.138 (?), 12.3.2010 11:30

Dobrý den.

Co vyzkoušet buxus nebo nějakou vrbu? Problém by také neměl být s borovicí (nejspíše kleč), ale určitě by se tam líbilo třeba i bříze, když roste i v okapu :o)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz