Akát
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 46.234 (?), 5.11.2009 20:55
Teď jsem sázel pár akátových odkopků do lesa abych měl větší biodiverzitu a nejenom smrky.Mám douglasky, dub červený, břízu,borovice lesní, buky, drnáky, javory a pokud se člověk stará tak se nemůže nic rozplevelit.Akát je dobrý na živý plot proti dotěrnýmu sousedovi-skrz určitě neproleze-jako mexický kaktusový ploty.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.59 (?), 6.11.2009 4:57
To by me zajimalo jak si predstavujete, ze vysadbou akatu zvysite biodiverzitu?? Stejne tak dubu cerveneho a zejmena vejmutovky - v NP Ceske Svycarsko by mohly vypravet jake jim vejmutovka dela problemy. Opravdu me mrzi, ze nesmyslne nazory a bohuzel i ciny vas laiku nici nasi prirodu... kazdeho, kdo ma les, bych povinne poslal aspon na jeden semestr na lesnickou skolu. Ja take nefusuji do jaderne techniky...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 231.110 (?), 6.11.2009 9:29
Nechápu a nerozim... přesně takhle začínají problémy ikdyž v dobrém úmyslu. Proč probůh sázet akát do našich lesů??? To byste kvůli lepší biodiverzitě ve Vašem lese sázel i odkopek bolševníku? Zastávam názor že akát spolu s bolševníkem a podobnými rostlinamy se musí mínit, ničit, likvidovat a ne rozšiřovat!!! Jednou semínko z akátu z Vašeho lesa přelétne k méně pečlivému sousedovi...
|
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 250.138 (?), 6.11.2009 10:05
Ne, že bych chtěl nějak provokovat, ale akát je hezký strom, líbí se mi když kvete, a tato diskuze mne právě inspirovala k nápadu, že taky zvýším biodiverzitu, ve svém lesíku, kde rostou nyní hlavně duby, břízy a habry, a vysadím tam pár akátů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 16.190 (?), 6.11.2009 10:32
Ano les má být pestrý, jinak budou zase jen monokultury "původních dřevin"
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.98 (?), 6.11.2009 12:24
Vysadbou akatu ale zadnou biodiverzitu nezvysite! Jak uz tady probihala v nedavnu diskuze v pripade dubu cerveneho - na nase puvodni druhy je vazany cely komplex druhu - od hmyzu pres ptaky po savce. Na nepuvodni druhy je vazano jen nekolik generalistu, tudiz vysadbou akatu nicemu neprispejete, jen si zamorite les - a neni to jen akat, ale napr. i pajasan a dalsi. Ja jako pracovnik ochrany prirody Vas uprimne zadam, nedelejte to, skodite tim sobe i ostatnim. Mame preci desitky a desitky nasich puvodnich druhu drevin, proc nevyuzit je. Samozrejme monokultura neni dobra vec (mluvime-li o smrku, v pripade napr. buku je jeho monokultura vysledek prirozene sukcese), nicmene nez vysazovat akat, tak to radsi ten smrk. Trochu rozumu panove!
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.205 (?), 6.11.2009 12:48
Někdy je dobré, než napsat svuj nazor, vyhledat nějaké odbornější pojmy na netu, abych se nesekla. Bohužel na profesi zahrádkář se evidentně odbornost nestuduje.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.252 (?), 6.11.2009 12:50
MMám tiež priestor, z ktorého chcem urobiť lesík, je to na okraji lesa dubovo hrabového. Čo by ste mi teda odporúčali vysadiť? Zmiešané všetko dokopy, ihličnaté aj listnaté? Ktoré druhy? Momentálne je tam džungľa zarastená lieskami a vŕbami.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|