Dlouho jsem nečetla fórum a omlouvám se za pozdní reakci, ale navážu na příspěvky. Samovolně vyseté semena sice vytvoří hezké keříky, ale nedozrají do stadia, když nejsou jedovaté. Plody se totiž nesmí jíst nedozralé. Jsou hořké a obsahují škodlivé látky, ale nevím teď jaké. Četla jsem to na netu. Skutečně jsou v rostu ve črepníku loudilové, ale když se pak dají ven do zahrady a mají vláhu a slunce, tak se odvděčí. Osvědčilo se mi zakrytí zeminy kolem nich černou fólií, která přitáhne slunce a udržuje vláhu. Pokud se povede sehnat sazenice mochyně peruánské (ne té co je pouze na květ),tak doporučuji koupit. Teď by měly být sazenice v prodeji, ale prodává jich málo pěstitelů.Plody máme v 9. a v 10. měsíci. Pokud jste z oblasti, kde nestihnou dozrát, tak doporučuji zakrýt netkanou textilií. Měla jsem je již i pod fóliovým tunelem, protože byly po odkvětu a chtěla jsem je mít co nejdéle. Chodíme se na ne doslova "opást". Podmínkou dobré chuti je dobrá zralost.