Vysazení bylinek



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?)
26.4.2010 10:31

Pro větší spotřebu listů pěstuju "Lettuce leaf", "salátový list", má velké bublinaté listy a vcelku slušnou chuť.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
               
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 16.16 (?), 26.4.2010 8:16

to je ta tmavá, viďte? dokonce někde tvrdili, že přezimuje i venku, to se ale ukázalo jako lež

zkoušel jsem jí, ale největší "úrodu" co do množství listů a i kvality mám u té klasické

zkoušel jsem i citrónovou bazalku, trpasličí, skořicovou, atd... ale do pořádné kuchyně zatím skutečně jen ta jedna klasická...

malý tip: pokud od malička bazalce stříháte "vršek", tak se vám krásně rozjede (větví) a i z jedné rostliny pak máte docela slušnou sklizeň :)

                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 26.4.2010 10:31

Pro větší spotřebu listů pěstuju "Lettuce leaf", "salátový list", má velké bublinaté listy a vcelku slušnou chuť.

                     
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 16.16 (?), 26.4.2010 11:17

podívám se po semínkách, děkuji za tip

já letos zkouším z Anglie na doporučení Italian Large Leaf Basil, sám jsem na to moc zvědavý co to bude zač! prý na gurmánskou kuchyni ta nejlepší bazalka ze všech hledisek (aroma+velikost+vydatnost)

dám pak vědět zda to za to stálo

                  
host - 183.242 (?), 26.4.2010 13:35

Ano, tmavší, menší lístky, načervenalá žilnatina, zdřevnatělý stonek. Mne v zahradnictví upozornili, že je vytrvalá, ale v zimě při pokojové teplotě. Jinak venkovní jsem vyzkoušela snad všechny novinky co byly, ale nejaromatičtější se mi zdá červená, bohužel nevím jméno. Elena

                     
Jamieee - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (622) - 16.16 (?), 26.4.2010 15:58

no aspoň že vás upozornili většinou jen tvrdí, jak všechno přezimuje a že to jsou trvalky...

a na to, že to musíte vyndat ze záhonu jaksi zapomínají upozornit a další rok kupujete zas a znovu

někdy se musím smát sám sobě, na co jsem všechno naletěl vlastní důvěřivostí... letos testuji tu vytrvalou majoránku (kříženec dobromyslu), zatím dle reakcí těch již "napálených" si od toho ale moc neslibuji

                     
host - 180.2 (?), 27.4.2010 5:51

Chuťově nejlepší bazalka je bazalka posvátná (Ocimum sanctum) zvaná tulsí ta je sice vytrvalá, ale na zimu se musí přesadit do květináče a dát do místnosti. Zde je obtížné ji uchovat do dalšího roku, neboť je náchylná na přemokření. Proto ji vysévám každý rok znovu bylinář Vladimír

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika