petržel
|
|
|
|
|
|
|
|
sysa - (3) - 224.1 (?), 29.5.2008 13:59, zobrazeno: 14854x
Prosím může mi někdo poradit? Už dva roky vysévám petržel ze semene do záhonu na dvě různá místa a loni i letos mi jí NĚKDO nebo COSI sežralo. Petrželka měla už první lístky venku a během dvou dnů tam nic nebylo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 44.120 (?), 29.5.2008 19:48
Tak to by mne taky zajímalo protože mám stejný problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sysa - (3) - 224.1 (?), 30.5.2008 8:36
Hlemýžď to nebude, napadli mě mravenci, ale nevím nevím??
Jinak píšu tu o petrželi do polívky, tzv.zelené.
Asi budu muset zasadit libeček ten je taky do polívky a snad to nikdo nesežere, ale díky jinak za příspěvky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 18.164 (?), 22.4.2009 9:05
Otec vždy vzal semeno pertžele a semeno salátu, smíchsl a pak teprve sel. salát klíší velmi rychle a tak ukazuje cestumezi plevelem kde dlohoklíčící petržel.je.postupně se vyhazuje neb přesazuje jinam až je petržel vidět.Jestli jkeště potom něco žere petrželovou naž, jsou to slimáci a ti žerou vše, njde se jich zbavit leda za ddrahé preparáty.
Mnozí si tento preparát dělají doma sami, mají známé v laboratoři.Tam dostanou mesurol/čistý aby moc nsmrděl jinými látkami/ smíchají ho 1:5 až1.10 s mokou=více mouky a položí jako návnadu pod tříšku aby nezmokl.Neb do krabiček kde je sboku díra.Pak jen denně sbírají mrtvé slimáky. V zahraádkáři jednou radili, že v roky kdy jich je moc nemá cenu nic vysévat, sežerou vše.
ale může to bnýt i něco jiného. Velkou nať žere i otakárek, toho bych puistil na mez. Můžou to žrát i housenky osenice, které jsou ve dne pod hlínmou
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.187 (?), 20.6.2016 15:55
Letos mě potkala stejná zkušenost, nejdříve jsem podezříval manželku, ale ta se k ničemu nepřiznala.Po petrželi zůstala jen řada stopek, jakoby vršek byl ustřižen nůžkama.Vypadá to na nějaké ptáky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|