Jste také fandové do bylinek?
|
|
|
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 48.26 (?) 18.9.2008 19:47
Přispěji také svou troškou do mlýna.Letos jsem z kompostu ve škole zachránil Helichrysum italicum - smilek italský, voní jako maggy, roste rychle a babička jim úžasně vylepšuje rýžové pokrmy.Dále bych doporučil, co jsem tu nevyděl, je fenykl, myslím trvalku, křen,nepostradatelný k uzenému a čekanku.Dále bych doporučil jako kbelíkovou rostlinu Laurus nobilis neboli bobkový list.Začínám sbírat bylinky, už mám mátu, šalvěj,oregáno, smilek italský, izop,libeček a sbírka se neustále rozrůstá.Jelikož jsem student zahradnické školy, mám přístup mezi prvními k prodávaným rostlinám, mám již k této chvíli v pokoji 61 pokojovek a sbírka se neustále rozrůstá, skoro každá pokojovka je jen jedna rostlina od druhu.Hodně štěstí s bylinkami.Lád´a.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zahradník - Zlatý Zahrádkář (509) - 48.26 (?), 18.9.2008 19:47
Přispěji také svou troškou do mlýna.Letos jsem z kompostu ve škole zachránil Helichrysum italicum - smilek italský, voní jako maggy, roste rychle a babička jim úžasně vylepšuje rýžové pokrmy.Dále bych doporučil, co jsem tu nevyděl, je fenykl, myslím trvalku, křen,nepostradatelný k uzenému a čekanku.Dále bych doporučil jako kbelíkovou rostlinu Laurus nobilis neboli bobkový list.Začínám sbírat bylinky, už mám mátu, šalvěj,oregáno, smilek italský, izop,libeček a sbírka se neustále rozrůstá.Jelikož jsem student zahradnické školy, mám přístup mezi prvními k prodávaným rostlinám, mám již k této chvíli v pokoji 61 pokojovek a sbírka se neustále rozrůstá, skoro každá pokojovka je jen jedna rostlina od druhu.Hodně štěstí s bylinkami.Lád´a.
|
|
|
|
|
|
|
dreamer1966 - (10) - 197.104 (?), 28.9.2008 21:14
Dobrý den, pomohli byste mi určit podle fotek? Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dreamer1966 - (10) - 197.104 (?), 28.9.2008 21:59
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.128 (?), 28.9.2008 22:48
mata je mata, kari je zrejme tymian, dalsi dve asi saturejka. 08 je rozmaryn, 09 vypada jako levandule (nebo salvej???) zkuste promnout listek v ruce a privonet, hodne vam to pomuze.
|
|
|
|
|
|
|
host - 53.50 (?), 21.1.2009 12:01
Začala jsem se zajímat o léčivé bylinky již před dávnou dobou, ale teprve před dvěma roky jsem si je začala sama pěstovat.Dnes mám asi 40 druhů a jsem velice nadšená pěstitelka.Zajímám se o další méně známé bylinky-je to výborný relax. Zdravím všechny nadšence-Zdena V...
|
|
|
|
|
|
|
host - 245.226 (?), 15.2.2009 21:13
Dobrý den, narazila jsem náhodou na tuto diskuzi, a chtěla jsem se zeptat, máte-li zkušenosti s pěstováním bylinek na balkoně. Nějaké pokusy jsem provedla, ale bez valného úspěchu. Je lepší květináč, nebo truhlík? A které druhy jsou snadné na pěstování. Možná to chce jen víc odvahy. Díky předem za tipy. Monika
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|