Jarní kůra k pročištění krve
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?) 23.4.2008 15:40
Proč já mám medunku pořád jen jako náznak malých lístků nízko u země?
Dnes celý den piju kopřivový čaj, tak mně možná bude zítra blbě.
S rybím pohřbem zatím nevím. Neznám zprávy z posledního pozorování. Kostým jsem už včera vyndala ze skříně. Jestli se bude vypravovat hromadný autobus - dám vám vědět, od kud vyjíždí.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 221.138 (?), 22.4.2008 7:56
Děkuji za podporu paní Marcelo. A dodatečně vše nej k Vašemu svátku! Dopadlo to opravdu parádně, protože ještě přijel jeden z mých mnoha synů a šli jsme společně. Jestli je ale ten zelený mok z kopřiv chuťově vůbec nějaký to netuším, protože takovou odvahu, abych to ochutnal, tak tu skutečně nemám. Sice už mám nějaké roky, ale všechno znát nemusím. Pohodu přeje Stanislaw:-)
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 13.5.2010 5:30
Zdravím Marcelo nejlépe je sbírat kopřivu do Žofie t.j 15 května kdy obsahuje nejvíc léčivých látek, může být sbírána i později především mladé výhony. Že obsahuje po 20 květnu dusičnany je blbost opak je pravdou. Důležitá je především doba a místo sběru. Nemá se sbírat na místech stnných kde je jí příliš mnoho(je to rostlina nitrofilní) spíš na místech kde je jí málo a za slunečného počasí nejlépe na večer kdy slunce vytáhne dusičnany z rostliny, škodlivé je trhat kopřivu po ránu. Dusičnany pokud je užívána za syrova jako džus až tak nevadí vadí po vaření kdy se dusičnany přemění na dusitany a ty škodí. Léčivá je celá rostlina i s kořeny a víc léčivá je kopřiva jednoletá zvaná žahavka. Recepty Vámi poslané na sirupy atd jsou dobré. bylinář Vláďa
|
|
|
|
|
|
|
host - 180.2 (?), 13.5.2010 5:58
Dobrý den, prosím o vysvětlení Vaší věty, že "slunce vytáhne dusičnany z rostliny". Jakým způsobem to slunce udělá z kopřivy? Dusík je jeden ze základních prvků, které rostliny zcela nezbytně potřebují ke své funkci. Ale určitě jej neprodýchávají. Děkuji Vám. Stanislaw
|
|
|
|
|
|
|
host - 98.157 (?), 13.5.2010 3:14
Zdrvaím. Tak jsem dle Vašeho receptu mému taťkovi uvařila kopřivový sirup. Chutná výborně. Jen se chci zeptat, kolik asi toho sirupu má ve finále být. Než jsem se dostala do stádia hustoty medu, tak jsem vše vařila asi 2 hodiny. :-) Máme tak půl litru sirupu. Tak teď jen budeme čekat na účinek. Taťka má totiž čas od času alergické reakce a neví od čeho, tak si někde vyčetl, že kopřiva je dobrá na pročištění krve... No a pak jsem narazila ta tuhle super stránku s plno recepty a radami. Tak díky za Váš příspěvek. :-) Maruš
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?), 22.4.2008 8:38
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hráběnka - Stříbrný Zahrádkář (391) - 242.231 (?), 23.4.2008 15:25
Marcelo ká! Vám teda děkuju za přátelskou radu... A možná vás poslechnu zčásti a uvařím meduňkovou limonádu (pro začátek), neboť-dopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku.
Jedete na ten rybí pohřeb?
zdravím, H.
|
|
|
|
|
|
|
hurvajska - Stříbrný Zahrádkář (190) - 119.76 (?), 23.4.2008 15:40
Proč já mám medunku pořád jen jako náznak malých lístků nízko u země?
Dnes celý den piju kopřivový čaj, tak mně možná bude zítra blbě.
S rybím pohřbem zatím nevím. Neznám zprávy z posledního pozorování. Kostým jsem už včera vyndala ze skříně. Jestli se bude vypravovat hromadný autobus - dám vám vědět, od kud vyjíždí.
|
|
|
|
|
|
|
|