Chci se připojit s nápadem jak chutně konzumovat kopřivy. Děláme si z mladých čerstvých rostlin na odšťavňovači (ne tom odstředivém rychlém, který tím že šťávu trochu zahřívá částečně ničí vitamíny, ale na pomalém lisu typu Green Star) hustou šťávu, ke ktreré vždy pak odšťavníme celou okurku hadovku. Zelená vitamíno-minerálová bomba je pak o něco chutnější. Přidáme si do ní pak ještě pár kapek citrónu, který pomáhá v těle využít maximálně železo, které kopřivy hojně obsahují. Nebo je také dobré přidat pár kapek olivového oleje pro zjemnění chuti. Stačí i pár lžic této tekutiny denně. Lze uchovat dva dny v lednici, pak je lepší udělat opět čerstvou. Kopřivy jsou užasnou přírodní volbou pro anemiky, ale prý by se měli pokud jsou konzumovány často filtrovat, kvůli žahavým chloupkům, přez plátýnko. A také by se neměli intenzivně pít více jak 3 týdny, tak jako každé léčivé bylinky a pod.
Ještě si ke kopřivám vybavuji, že údajně nejsou nejvhodnější v těhotenství, jelikož pro silný detoxikační účinek mohou ovlivnit tělo k tomu, aby uvolňovalo plod, ale nevím, jelikož ve většině těhotenských čajových směsích je kopřiva zastoupena...