Druhy máty
|
|
|
|
host - 240.105 (?) 26.4.2015 13:21
To by mě také zajímalo. Praktický význam to podle mého nemá, je to jenom jako jiná šlechtění květin, snaha vytvořit různé barvy, tvary, vůně... Na výstavě v zahradnictví jsem obešla a očichala všechny možné i nemožné, něco se z vůně dalo poznat, někde jsem to teda nepoznala vůbec. Na zahradě mám dvě, jednu takovou tu běžnou a druhou, co má být údajně vyšlechtěná pro průmyslové potravinářské zpracování, takže je opravdu intenzivně voňavá. Oboje bez rozlišení dávám v létě nasekané nebo natrhané do studené vody s plátky citronu, nesuším na čaj ani s tím nepeču nebo nezdobím zmrzlinu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 110.80 (?), 10.5.2014 17:19
Kotvičníková farma Ing. Štěpánka Janoutová má mnoho mát.
Martin Horňák
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 84.102 (?), 11.6.2014 11:58
Dobrý den, mám na zahradě asi 15 druhů mát..podle mě máte mátu čokoládovou ta opravdu voní částečně po čokoládě a mátu jablečnou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 163.188 (?), 1.8.2017 17:20
Dobrý den, poněvadž je nespočet taxonů máty je možné na základě obrázků možné pouze hádat o kterou mátu se možná jednat. Navíc máta se velice intensivně kříží a tím ztěžuje přesnou identifikaci. Pokud máte nadále zájem o jejich přeurčení napište mi a já se Vám posnažím co nejpřesněji pomoct.
|
|
|
|
|
|
|
host - 146.249 (?), 26.4.2015 13:10
Záleží, co vám zachutná... já mám mátu peprnnou - ta mi do pití smrdí a snažím se jí zbavit. :-)
A pak mám mátu "mentolovou" - která moc pěkně voní a do pití je super. DOvedu si představit i citronovou nebo zázvorovou, čokoládovou nevím nač bych používala kromě očuchávání.
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.105 (?), 26.4.2015 13:21
To by mě také zajímalo. Praktický význam to podle mého nemá, je to jenom jako jiná šlechtění květin, snaha vytvořit různé barvy, tvary, vůně... Na výstavě v zahradnictví jsem obešla a očichala všechny možné i nemožné, něco se z vůně dalo poznat, někde jsem to teda nepoznala vůbec. Na zahradě mám dvě, jednu takovou tu běžnou a druhou, co má být údajně vyšlechtěná pro průmyslové potravinářské zpracování, takže je opravdu intenzivně voňavá. Oboje bez rozlišení dávám v létě nasekané nebo natrhané do studené vody s plátky citronu, nesuším na čaj ani s tím nepeču nebo nezdobím zmrzlinu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|