Já bych Vám ještě doporučila kmín. Kmín je dvouletka, vykvete a semena se sklízí až ve druhém roce. Vytváří ale krásné mohutné trsy již v prvním roce, jsou ale aromatické a chutné a již v prvním roce je můžete přidávat do zeleninových salátů. Ochutnejte .
Jedno z nejlepších koření je perila křovitá jednoletá bylinka s chutí něco mezi bazalkou a mátou. Má i nadhernou fialovou barvu a nejvíce je rozšířena v Japonsku kde se přidává k suši. bylinář Vláďa
Já bych Vám ještě doporučila kmín. Kmín je dvouletka, vykvete a semena se sklízí až ve druhém roce. Vytváří ale krásné mohutné trsy již v prvním roce, jsou ale aromatické a chutné a již v prvním roce je můžete přidávat do zeleninových salátů. Ochutnejte .
kmín je dvouletka a lichořeřišnice je letnička, ale z ní se dájí sebrat semena, když odkvete tak tvboří zelené malé bobulky, ty se seberou a nechají na tmavém místě uschnout a příští rok je můžete vyadit a lichořeřišnice vám opět poroste
Prosím o radu, jak očistit bylinky před sušením. Na internetu jsem se dočetl, že se v žádném případě nemají listy a květy máčet ve vodě. Jenže když jsou zablácené od deště nebo zaprášené, tak si to moc nedovedu bez praní představit. Předem děkuji.
Osobně bych z nich vodu co nejdříve oklepal a rychle rozložil na nějaké velmi suché místo (p.s. teplý vzduch vždy stoupá ke stropu) chce to prostě vyzkoušet a hlavně dávat slabou vrstvu.