Pane Vysloužil,
Je zbytečná polemika o správném názvu klobasoveho jedu, my na Hané
To říkáme tak jinde zas jinak, jak uvádí ten pán. Hlavně že všichni víme o čem je řeč, a jak mě kdysi tata naučil tak dělám.
Krájení masa na kostičky je nutnost, pokud chcete,, klobásy "!!
Mleté jsou párky. Pamatují doby, kdy jsem jako kluk musel krájet i Buček.
Mlela se jenom, jak Vy to nazyvate spojka.
Klobásy bez kousků na s kousnutí, to je jako bych dal do,,zemlaku"
Strouhanku místo krásně o smažených kostiček rohlíku
To by mě děda i táta ruky urazili u samej pr...
Tu spojku udělejte z toho liboveho plecka.
Krásně to udrží, a když budete udit na 50 jako já, tak se Vám ani tuk nedostane ven.
To je totiž jeden z problémů toho pána co psal o těch vysušených, rozpadavajicich se klobasu.
V létě mám mlýnek+ostatní nářadí+maso v chladaku, zpracovavam rychle, rychle.
Teď už jsme s mamou doma jenom 2,tak dělám vždy jenom pár kilo
Přidávám foto v neděli douzenych cabajek dle rodinného receptu
Rodiny Ferka M. z Nových Zámků
Hlavně, ať se Všem co sem píšou daří, ať nám chutná vše co si vyrobime
A nemusíme jíst ten mletý odpad z obchodu.
Ivoš