Weber Q 120 nebo Q 200?



host - 96.243 (?)
30.1.2014 7:31

Děkuji moc za vyčerpávající info. Už jsem se byla na grily podívat a rozhodla se pro Q 120, velikost je pro nád dostačující, navíc mi potvrdili to, co píšete i vy, a sice, že Q 200 má také jen hořák, takže ta nepřímá metoda lze, ale omezeně. Vyřešíme to tedy tou alu miskou. Ještě počkám na novinku letošního roku, jestli tam bude nějaká podstatná změna, a kupuju: o)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 96.243 (?), 20.1.2014 20:21, zobrazeno: 4677x

Dobrý den,

chtěla bych manželovi k narozeninám koupit plynový gril Weber. Zvažuji Q 120 nebo Q 200. Bydlíme v Praze v bytě, takže velikostně se mi víc líbí Q 120, grilovat budeme většinou ve dvou. Ale Q 120 zase neumožňuje nepřímou metodu grilování, což je asi škoda. Najde se někdo, kdo má s těmito grily osobní zkušnosti? Je ta nepřímá metoda grilování tak důležitá nebo se bz ní v pohodě obejdeme. Grilovat chceme hlavně steaky, ryby, zeleninu, ale ráda bych třeba i kuřecí křidýlka.

Dále by mě zajímalo, jestli mohou být tyto grily celoročně na nekrytém balkónu (samozřejmě s originál krytem) nebo musí přezimovat někde ve sklepě?

Poslední otázka se týká kouře. Jak moc plynové grily dýmí?. Jsme sice v nejvyšším patře, ale sousedy máme z obou stran, tak aby je to moc neobtěžovalo. Zvažovala jsem ještě koupi elektrického grilu Weber, právě kvůli sousedům, ale přece bych radši asi ten plynový. 

Budu ráda za každý názor. Děkuji. Jana V.

   
MartinB - (2) - 247.51 (?), 29.1.2014 12:53

Dobrý den,

mám docela bohaté zkušenosti s těmito grily.

Velikostně by pro dva lidi opravdu vyhovoval Q 120. Nepřímou metodou nemůžete oficiálně grilovat ani na Q 200. Nepřímá metoda znamená, že maso nebo potravina není nad přímým žárem a nespálí se na povrchu, zatímco uvnitř nebude syrová. To se dá vyřešit obrácenou alu miskou, na kterou položíte potravinu (buď v další alu misce nebo jen tak).

Když už budete mít gril Weber bylo by škoda připravit se o nepřímé grilování. Na grilech Weber si můžete připravit vše od předkrmů až po desert.

Nemusíte se bát poškození grilu, pokud bude stát volně venku. Povrchová ochraná vrstva se nanáší při 600°C a grily se testují na Aljašce. To ale neznamená, že nemusíte používat obal, gril bude vždy trochu mastný a zachytával by se na něm prach, pyl, atd.

S kouřem Vám nic zaručit nemohu, to záleží hlavně na grilovaných potravinách, ale pokud nebude chtít maso udit s pomocí grilovacích štěpků, neměl by to být problém.

      
host - 96.243 (?), 30.1.2014 7:31

Děkuji moc za vyčerpávající info. Už jsem se byla na grily podívat a rozhodla se pro Q 120, velikost je pro nád dostačující, navíc mi potvrdili to, co píšete i vy, a sice, že Q 200 má také jen hořák, takže ta nepřímá metoda lze, ale omezeně. Vyřešíme to tedy tou alu miskou. Ještě počkám na novinku letošního roku, jestli tam bude nějaká podstatná změna, a kupuju: o)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika