Dobrý den,
mám docela bohaté zkušenosti s těmito grily.
Velikostně by pro dva lidi opravdu vyhovoval Q 120. Nepřímou metodou nemůžete oficiálně grilovat ani na Q 200. Nepřímá metoda znamená, že maso nebo potravina není nad přímým žárem a nespálí se na povrchu, zatímco uvnitř nebude syrová. To se dá vyřešit obrácenou alu miskou, na kterou položíte potravinu (buď v další alu misce nebo jen tak).
Když už budete mít gril Weber bylo by škoda připravit se o nepřímé grilování. Na grilech Weber si můžete připravit vše od předkrmů až po desert.
Nemusíte se bát poškození grilu, pokud bude stát volně venku. Povrchová ochraná vrstva se nanáší při 600°C a grily se testují na Aljašce. To ale neznamená, že nemusíte používat obal, gril bude vždy trochu mastný a zachytával by se na něm prach, pyl, atd.
S kouřem Vám nic zaručit nemohu, to záleží hlavně na grilovaných potravinách, ale pokud nebude chtít maso udit s pomocí grilovacích štěpků, neměl by to být problém.