Vše o konzervaci uzených výrobků pomocí vakuování



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.32 (?)
10.9.2019 11:16

Víte, co jsou to anaerobní mikroorganizmy? Nejjedovatější klostridia - původce botulotoxinu se množí pouze v zavakuovaných potravinách. 

Udělejte si test. Vemte dva kusy syrového masa, jeden zabalte do papíru, druhý do nepropustné folie. Po 3-4 dnech v lednici obě rozbalte a přičichněte. To z papíru bude stále cítit masem, to z igelitu bude oslizlé a smradlavé.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 11.32 (?), 10.9.2019 11:16

Víte, co jsou to anaerobní mikroorganizmy? Nejjedovatější klostridia - původce botulotoxinu se množí pouze v zavakuovaných potravinách. 

Udělejte si test. Vemte dva kusy syrového masa, jeden zabalte do papíru, druhý do nepropustné folie. Po 3-4 dnech v lednici obě rozbalte a přičichněte. To z papíru bude stále cítit masem, to z igelitu bude oslizlé a smradlavé.

                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 10.9.2019 13:51

Zdravím, s tím co píše pan Vysloužil musím jen souhlasit.

Dříve Vám řezník maso zabalil do papíru.Dnes ho flákne do igelitového (mikrotenového) sáčku, nebo lidé kupují maso zavakuované.Maso zabalené v papíru je cítit po mase, není oslizlé a lepivé.Zkuste po pár dnech vyndat zavakuované maso.To samé platí u salámů a klobás z igelitu, budou oslizlé a lepit.

At' Vám chutná, rpstylle@seznam.cz 

                  
host - 245.24 (?), 13.9.2019 6:24

Používám vakuování několik let. Naložení masa na uzení a uchování masa a klobásek. Maso a špek po vyuzení nmechám vydýchat a jednotlivé kusy zavakuuji a uložím v gastro lednici, kterou jsem si koupil, teplota nastavena 0ºC - 3ºC. Můžu s čistým svědomím říci, že maso, špek i klobásy mi v pohodě přežijí 6 měsíců. Dokonce špek z mangalice jsem otevřel po roce a luxus.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 14.9.2019 16:57

Je ovšem otázka, jakou roli v tom hraje právě to zavakuování a jakou teplota kolem nuly a správné vyuzení. Jsou lidé, kterým klobásy špek i uzené vydrží několik měsíců jen pověšené v chladné spíži. Já k nim tedy nepatřím, ale měsíc mi běžně klobásy vydrží a řekl bych, že jsou lepší než čerstvé.
   Jinak vakuové nakládání není špatné, prosolení se urychlí. Podobně jako nástřikem.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika