Právě jsme se vrátili ze zahrádky, kde jsme grilovali na vodním grilu kuřecí čtvrtky.Tento gril máme přes rok, mezi chalupáři a zahrádkáři není moc rozšířen, protože je to poměrně novinka.Ale úžasná.Nejsem žádný najatý propagátor tohoto výrobku, koupil jsem ho úplně náhodou a v žádném případě nelituji.Maso /uzeniny, kuřata,vepřové plátky, ryby.../,ale i zalenina a ovoce jsou po grilování úžasné, nejsou černé, nahořklé od spáleného tuku, který se zachyti ve vodní lázni.Šťavnaté s jemnou kůrčičkou, nikdy jsem lepší grilované nejedl.Mám příbuzného kuchaře, který tomu nechtěl věřit.Ochutnal, uvěřil a dnes ho už má taky.Tento výrobek můžu s klidným svědomím všem milovníkům dobrého jídla jen doporučit.Je možno použít dřevěné uhlí nebo brikety, ale daleko lepší zkušenosti mám s dubovým, bukovým dřevem nebo olše, švestka, hruška,jen ne jehličnan.Je cítit pryskyřicí.Spotřeba dřeva je malá, stačí zastavit pod nějakým dubem a nasbírat suché větve a paliva je habaděj.Ještě k výrobku.Prodávají se dva druhy - čínský za 1300,-Kč, vyrobený z černého plechu s teploměrem, ale ten není tak důležitý, maso se nepálí, je lehoučký a má dvoje dvířka a ve víku odtah na kouř.Druhý je český, cena 4 200,- Kč, je nerezový, velmi těžký, asi 14 kg, nemá teploměr a pouze jedna dvířka.Já používám čínský.Nechají se použít i k uzení - roztopit, zasypat pilinami a zavřít.Nezdravé ale dobré.Třeba ryby.Takže ještě jednou, gril vřele doporučuji a všem i těm nevěřícím Tomášům přeji dobrou chuť. Karlos.