Vodní gril
|
|
|
|
host - 159.91 (?) 14.4.2009 18:41
Právě jsme se vrátili ze zahrádky, kde jsme grilovali na vodním grilu kuřecí čtvrtky.Tento gril máme přes rok, mezi chalupáři a zahrádkáři není moc rozšířen, protože je to poměrně novinka.Ale úžasná.Nejsem žádný najatý propagátor tohoto výrobku, koupil jsem ho úplně náhodou a v žádném případě nelituji.Maso /uzeniny, kuřata,vepřové plátky, ryby.../,ale i zalenina a ovoce jsou po grilování úžasné, nejsou černé, nahořklé od spáleného tuku, který se zachyti ve vodní lázni.Šťavnaté s jemnou kůrčičkou, nikdy jsem lepší grilované nejedl.Mám příbuzného kuchaře, který tomu nechtěl věřit.Ochutnal, uvěřil a dnes ho už má taky.Tento výrobek můžu s klidným svědomím všem milovníkům dobrého jídla jen doporučit.Je možno použít dřevěné uhlí nebo brikety, ale daleko lepší zkušenosti mám s dubovým, bukovým dřevem nebo olše, švestka, hruška,jen ne jehličnan.Je cítit pryskyřicí.Spotřeba dřeva je malá, stačí zastavit pod nějakým dubem a nasbírat suché větve a paliva je habaděj.Ještě k výrobku.Prodávají se dva druhy - čínský za 1300,-Kč, vyrobený z černého plechu s teploměrem, ale ten není tak důležitý, maso se nepálí, je lehoučký a má dvoje dvířka a ve víku odtah na kouř.Druhý je český, cena 4 200,- Kč, je nerezový, velmi těžký, asi 14 kg, nemá teploměr a pouze jedna dvířka.Já používám čínský.Nechají se použít i k uzení - roztopit, zasypat pilinami a zavřít.Nezdravé ale dobré.Třeba ryby.Takže ještě jednou, gril vřele doporučuji a všem i těm nevěřícím Tomášům přeji dobrou chuť. Karlos.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 219.60 (?), 23.3.2009 17:36
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.91 (?), 14.4.2009 18:41
Právě jsme se vrátili ze zahrádky, kde jsme grilovali na vodním grilu kuřecí čtvrtky.Tento gril máme přes rok, mezi chalupáři a zahrádkáři není moc rozšířen, protože je to poměrně novinka.Ale úžasná.Nejsem žádný najatý propagátor tohoto výrobku, koupil jsem ho úplně náhodou a v žádném případě nelituji.Maso /uzeniny, kuřata,vepřové plátky, ryby.../,ale i zalenina a ovoce jsou po grilování úžasné, nejsou černé, nahořklé od spáleného tuku, který se zachyti ve vodní lázni.Šťavnaté s jemnou kůrčičkou, nikdy jsem lepší grilované nejedl.Mám příbuzného kuchaře, který tomu nechtěl věřit.Ochutnal, uvěřil a dnes ho už má taky.Tento výrobek můžu s klidným svědomím všem milovníkům dobrého jídla jen doporučit.Je možno použít dřevěné uhlí nebo brikety, ale daleko lepší zkušenosti mám s dubovým, bukovým dřevem nebo olše, švestka, hruška,jen ne jehličnan.Je cítit pryskyřicí.Spotřeba dřeva je malá, stačí zastavit pod nějakým dubem a nasbírat suché větve a paliva je habaděj.Ještě k výrobku.Prodávají se dva druhy - čínský za 1300,-Kč, vyrobený z černého plechu s teploměrem, ale ten není tak důležitý, maso se nepálí, je lehoučký a má dvoje dvířka a ve víku odtah na kouř.Druhý je český, cena 4 200,- Kč, je nerezový, velmi těžký, asi 14 kg, nemá teploměr a pouze jedna dvířka.Já používám čínský.Nechají se použít i k uzení - roztopit, zasypat pilinami a zavřít.Nezdravé ale dobré.Třeba ryby.Takže ještě jednou, gril vřele doporučuji a všem i těm nevěřícím Tomášům přeji dobrou chuť. Karlos.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 159.91 (?), 14.4.2009 20:51
Ve vodní lázni se voda vaří a pára společně s kouřem jde nahoru k roštu, na kterém je maso.Vodní pára snižuje teplotu kouře, takže je prakticky vyloučené maso spálit.A jak jsem už psal.není nahořklé od spáleného tuku.Při grilování větších kusů, třeba kolena, se samozřejmě musí topit delší dobu a potom se musí hlíd
at množství vody, aby se nevypařila /k tomu jsou dobrá dvíka u čín.grilu/.Vodu je možno kdykoliv dolít. K.
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.7 (?), 7.5.2009 21:09
Já si vodní gril udělal z 200l sudu a funguje výborně tah má jako zvon...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|